Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Rareș Bogdan la Satu Mare: Dacă ne mobilizăm, vom avea un scor istoric!
Florin Răchitan  - Marti, 8 Septembrie 2020

În conferința de presă susținută înainte de ceremonia de lansare oficială a candidaților PNL pentru alegerile locale din 27 septembrie, prim-vicepreședintele la nivel național al acestei formațiuni politice, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că prevede un scor istoric la Satu Mare, la fel ca în toată țara, cu condiția unei mobilizări exemplare.

El a făcut și o referire voalată la ceea ce tocmai se întâmplă acum cu implicarea grofilor în Satu Mare și în alte județe din Ardeal, cerându-le să învețe Articolul 1 din Constituția României, deoarece în caz contrar ”… îi vom lăsa repetenți, dacă tot începe școala”!

La rândul său, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat că Satu Mare are acum șansa ”să intre pe autostrada dezvoltării, pe care circulă deja orașe precum Cluj, Oradea, Arad sau Timișoara, dar și orașe mai mici, precum Blaj, Reșița sau Sinaia”, astfel că sătmărenii pot să vadă cu ochii lor, dacă se uită la județele din jur, ce înseamnă administrație liberală.

El a prezentat cifre șocante despre diferența dintre localitățile și județele administrate de liberali și cele aflate sub conducerea PSD sau UDMR. Dacă în Oradea, suma investițiilor pe cap de locuitor ajunge la 3.600 de lei pe an, sătmărenii trebuie să se mulțumească cu mai puțin de 1.500 lei pe an.

Județul Satu Mare este penultimul în Regiunea de Nord-Veest în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, având doar 30% dintre localități racordate la rețelele de gaz, apă și canalizare.

”Cum să fii din PSD sau UDMR și după zeci de ani de zile în care ai făcut doar atât, în secolul 21, să vii să mai ceri votul oamenilor? Este o rușine”! – a subliniat Rareș Bogdan.

Declarațiile acestuia au fost completate de candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, care a anunțat că încă mai avem 150 de km de drumuri de pământ și piatră în județ, iar de pe Aeroportul Internațional Satu Mare zboară o singură cursă externă, ceea ce este rezultatul unor ”interese” similare cu cele care au dus la boicotarea activității aeroportului din Oradea, aflat în administrarea Consiliului Județean Bihor condus tot de UDMR.

”După zece zile de campanie electorală, mă bucur să constat că sătmărenii au înțeles că e nevoie de schimbare. Acum trebuie să le explicăm să ne acorde un vot util și să nu-și irosească voturile pe candidați fără șanse sau care fac jocurile actualei puteri în județ!

Modelele mele în administrație sunt colegii mei din Oradea sau Cluj, iar după 27 septembrie voom avea toate condițiile necesare pentru a dezvolta parteneriate atât cu Președinția și Guvernul României, cât și cu toți primarii din județul Satu Mare, indiferent de culoarea lor politică. Nu vreau în nici un caz să fac diferențieri din acest punct de vedere, cum am simțit că s-a întâmplat în ultimii patru ani. De acum vom putea da valoare Oașului, Codrului sau Tășnadului! Dacă la Oradea sau Cluj s-a putut, se poate și la Satu Mare”! – a punctat Adrian Cozma.

Tags: rares bogdan  robert sighiartau  pnl  adrian cozma  
1353 vizite
Distribuie pe