Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: ”Centenarul va prinde Olimpia în viață”!
Florin Răchitan  - Marti, 15 Septembrie 2020

Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, Adrian Cozma, și-a luat angajamentul să reînvie echipa fanion a județului Satu Mare, Olimpia, pentru ca aceasta să fie ”în viață” anul viitor, când se vor împlini 100 de ani de la înființarea sa.

Evident, nu sub forma echipei actuale din cadrul fabricii de spălat bani publici de la CSM, ci ca o continuatoare a echipei ”îngropate” de actuala conducere a municipiului și județului Satu Mare în anul 2017.

”Renașterea Olimpiei este proiectul meu de suflet. Bineînțeles că vom sprijini și alte ramuri sportive și îi vom încuraja pe copii să facă sport, dar e bine ca aceștia să aibă niște modele de urmat și cred că toți sătmărenii își doresc să vadă din nou pe stadionul Olimpia, renovat ca în vremurile bune, niște performanțe sportive demne de gloriile de odinioară” – a declarat Adrian Cozma.

El a susținut o conferință de presă împreună cu primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, candidat pentru încă un mandat la conducerea comunei limitrofe a Sătmarului, și candidatul PNL pentru un loc în Consiliul Județean, Dorin Bartok, tânăr fermier care a venit acasă de la Cluj și s-a apucat de o afacere în agricultură.

Primarul Păuleștiului a afirmat că în 2016, după decenii întregi de conducere UDMR-istă, a găsit comuna cam așa cum arată acum Drumul Județean 193 dintre Păulești și Borlești, unde firma executantă se preface cam de jumătate de an că ”lucrează”, iar singurul semn vizibil este că au pus balize prin care semnalizează gropile din asfalt, astfel ca șoferii să facă slalom printre ele.

Zenoviu Bontea a trecut în revistă proiectele pe care le-a realizat în ultimii patru ani, mare parte din fonduri europene și a anunțat că prioritatea pentru următorul mandat este introducerea rețelelor de alimentare cu gaz în toate localitățile comunei.

La rândul lui, tânărul fermier Dorin Bartok s-a plâns că de când și-a început afacerea în domeniul agricol nu a primit nici un ajutor de la autoritățile județene și parcă singura misiune a celor 28 de instituții de control ale statului este să le facă fermierilor viața cât mai mizerabilă posibil.

”De trei ani ne aburesc cu sistemul antigrindină anunțat încă la începutul actualului mandat, dar culturile noastre sunt bătute în continuare de grindină dacă avem ghinion. Nu avem nici un centru de preluare a legumelor și fructelor, unde să le depozităm eventual în camere frigorifice, dar le importăm din Turcia, iar producătorii locali sunt înghesuiți în rândurile din spate ale piețelor, că nu au loc de intermediarii care plătesc șpăgi grase la conducerile desemnate politic. Iar în ianuarie cumpărăm din supermarket mere aduse din Polonia, la prețuri mai mari decât citricele. Pentru a reforma acest sistem mă voi lupta în Consiliul Județean” – a declarat Dorin Bartok.

Tags: dorin bartok  zenoviu bontea  adrian cozma  
558 vizite
Distribuie pe