Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Ioan Oneț: ”Prin alocarea discreționară a fondurilor de la buget, Guvernul Orban cumpără primarii la bucată”
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 Septembrie 2020

Președintele executiv interimar al PSD Satu Mare, Ioan Oneț, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că modul în care a alocat Guvernul Orban fondurile pentru primării la recenta rectificare a bugetului nu este altceva decât cumpărarea ”la bucată” a primarilor.

Referindu-se la cazurile din județul Satu Mare, el a arătat că localitățile cu primari liberali sau ”proaspăt liberali” au primit, în total, peste 9 milioane de lei, în timp ce localitățile conduse de primari ai PSD au primit mai puțin de jumătate din această sumă.

În general, cam fiecărei primării liberale le-au fost alocați 450.000 de lei, în timp ce primarii PSD au fost nevoiți să se mulțumească doar cu 250.000 de lei, dar există și cazuri ieșite din comun, cum este cel al Primăriei Odoreu, unde edilul-șef tocmai a trecut în barca liberală, el fiind ”recompensat” cu 850.000 de lei.

În continuare, Ioan Oneț a arătat că pensionarii au ajuns bătaia de joc a Guvernului Orban, care s-a jucat cu munca de-o viață a unor oameni care aveau nevoie de respectul și protecția celor care conduc această țară.

Domnilor lideri locali ai PNL, de ce nu i-ați spus șefului dumneavoastră de la București, domnului Orban, să nu ciuntească pensiile părinților și bunicilor noștri? Nu ați respectat în niciun fel semnăturile celor peste 800.000 de pensionari din România și cei 80.000 de pensionari din Satu Mare pentru majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie. Stimați lideri ai PNL Satu Mare, de ce i-ați abandonat pe toți vârstnicii din județul nostru și ați fost de acord ca domnul Orban să le amputeze pensiile?” - a întrebat Ioan Oneț.

PSD a apărat legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie prin inițierea la nivel național a unei petiții, care a fost semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, inclusiv din județul Satu Mare, prin care au cerut imperativ Guvernului Orban să respecte și să aplice legea în vigoare.

Tags: buget  pensionari  psd  onet  
1084 vizite
Distribuie pe