Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Ioana Bran: ”Parlamentarii partidului ce guvernează România nici măcar nu dezbat bugetul României”!
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Joi, 17 Septembrie 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, prezintă o situație cel puțin stranie a condițiilor în care se ”dezbate”, teoretic, bugetul României în lipsa parlamentarilor din partidul care, teoretic, guvernează România.

Pentru prima dată în istorie, partidul care și-a asumat bugetul – PNL – nu a fost  prezent la Parlament, în Comisiile reunite de buget, unde am dezbătut amendamentele la rectificarea bugetară! Este incredibil cât de prinși sunt liberalii în campania electorală și cum aleargă după voturi, în loc să își susțină legile!

Ședința a avut loc oricum, cu prezență fizică și online a parlamentarilor de la celelalte partide.

Alături de colegii mei, am votat amendamentele care vor avea următoarele efecte:

-         Suplimentarea bugetelor locale cu 1 miliard de lei. Bani ce se vor aloca obiectiv, proportional cu numărul de locuitori.

-         Majorarea salariilor profesorilor, cum prevede legea salarizării.

-         Majorarea cu 40% a punctului de pensie, cum prevede Legea pensiilor.

-         Suplimentarea bugetului StartUp-Nation, pentru a se plăti facturile antreprenorilor ce și-au riscat economiile și joburile.

Înțeleg că PNL a anunțat că va ataca legea cu noile amendamente la Curtea Constituțională. Ocupați să alerge după voturi, uita că legile și guvernarea se fac pentru oameni! Mă întreb ce le spun românilor când le dau pliante? Pentru că asta ar trebui să le spună: „Voi votați-ne, iar noi atacăm la Curtea Constituțională dreptul vostru legal de a avea pensii mărite”!

 

Tags: dezbateri  buget  ioana bran  
975 vizite
Distribuie pe