Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prioritățile viitorului președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Radu Roca
PSD Satu Mare  - Luni, 21 Septembrie 2020

Radu Roca este binecunoscut sătmărenilor atât datorită carierei sale în domeniul medicinii veterinare și a sănătății publice, cât și din mandatul de viceprimar al municipiului Satu Mare, între 2012 – 2016, precum și din sprijinul pe care l-a acordat ulterior autorităților județene în calitatea sa de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Acum s-a lansat în bătălia electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, având convingerea că are capacitatea de muncă, experiența și viziunea necesară pentru a face lucruri bune în întregul județ.

”În toate funcțiile pe care le-am ocupat până acum, am dovedit de fiecare că se poate face administraţie publică performantă, fără compromisuri şi focalizată pe nevoile reale ale cetăţenilor, iar aceste principii mă motivează să fac un pas înainte, în folosul tuturor cetățenilor județului”- spune candidatul PSD, care a și creionat principalele priorități pe care le va avea în vedere în următorul mandat:

INFRASTRUCTURĂ

Mandatul 2020-2024 trebuie să fie unul al investițiilor masive în infrastructura rutieră a județului. De la Autostrada Codrului până la cel mai îndepărtat drum județean, toți sătmărenii trebuie să aibă posibilitatea să circule pe drumuri asfaltate și fără gropi.

SĂNĂTATE

Sistemul de sănătate sătmărean nu se ridică încă la nivelul dorit de cetățenii județului. Prea mulți sătmăreni aleg să se trateze de diferite afecțiuni în județele învecinate. Consiliul Județean trebuie să investească în continuare atât în asigurarea resurselor materiale necesare, cât și în aducerea unor medici cu renume la Satu Mare.

EDUCAȚIE

Pe lângă sprijinirea UAT-urilor din județ pentru asigurarea unui învățământ de calitate, Consiliul Județean, alături de mediul economic din județ, trebuie să pună umărul la înființarea mai multor școli profesionale în sistem dual. Învățământul dual este o șansă atât pentru copii noștri care doresc să învețe o meserie, cât și pentru companiile care se plâng deja de prea mult timp de lipsa forței de muncă calificate.

PRODUCĂTORI LOCALI

Satu Mare are o veche tradiție atât în ceea ce privește producția agricolă (de la cereale până la legume și fructe) cât și în ceea ce privește zootehnia. Din păcate, mulți dintre producătorii sătmăreni au probleme la pasul final: comercializarea produselor. Este nevoie de un program special județean pentru sprijinirea acestora.

ATRAGEREA DE INVESTITORI

O parte semnificativă din veniturile unui consiliu județean provin din cotele defalcate din taxele și impozitele plătite de firmele sătmărene la bugetul de stat. De aceea, atragerea unor noi investitori în județ este o prioritate majoră pentru noi. Un parc industrial pe modelul parcului TETAROM CLUJ ar putea fi unul dintre dezideratele posibil de obținut în mandatul 2020-2024.

UTILITĂȚI

Introducerea gazului, a apei și a canalizării acolo unde încă nu există va fi o altă prioritate a echipei PSD în perioada care urmează.

CULTURĂ

Multiculturalitatea specifică județului nostru ne-a făcut deja cunoscuți atât în țară, cât și peste hotare. Cultura este de departe cel mai bun ambasador al sătmărenilor și ea trebuie sprijinită în continuare pentru a duce numele și tradițiile noastre în cât mai multe zone ale lumii.

TURISM

Apele termale, zona montană sau edificiile istorice extrem de diversificate sunt doar câteva dintre motivele care ar trebui să ne facă o destinație turistică extrem de căutată. Nu este însă așa și acest și acest lucru se datorează și faptului că turismul nu a fost o prioritate pentru administrația sătmăreană. Această abordare trebuie schimbată de urgență.

DIGITALIZARE ȘI DEBIROCRATIZARE

Sunt două domenii care merg mână în mână și în care încă este destul de mult de lucru în Consiliul Județean Satu Mare. Un website interactiv și ușor de accesat și folosit și formulare inteligente pe care cei care se adresează instituției să poată să le depună online sunt doar două dintre lucrurile care se pot face rapid și cu costuri mici în această direcție.

SĂTMĂRENII DE PRETUTINDENI

Importanța acordată de PSD sătmărenilor plecați peste hotare este demonstrată de decizia ca locul 2 de pe lista noastră de consilieri județeni să fie rezervat diasporei. Nu este suficient însă. Propunem înființarea în cadrul instituției a unui nou departament dedicat relației cu sătmărenii de pretutindeni.

Tags: prioritati  presedinte  consiliu  judetean  radu roca  
1826 vizite
Distribuie pe