Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Ioana Bran: rectificarea bugetului de stat și cea a bugetului de asigurări sociale se va face în favoarea românilor!
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 22 Septembrie 2020

Astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a prezentat rapoartele comisiilor de buget-finanțe privind rectificările bugetelor de stat și al asigurărilor sociale.

Amendamentele aduse de noi, cei din PSD, în comisiile reunite de buget, sunt clare și au întrunit majoritatea de voturi. Cele mai importante dintre acestea stabilesc:

-          Creșterea punctului de pensie cu 40%.

-          Creșterea salariilor profesorilor.

-          Fonduri mai mari administrațiilor publice locale.

-          Creșterea bugetului programului de sprijin pentru IMM-uri, Start-Up Nation.

Liberalii, conform obiceiului lor de a nu face nimic pentru oameni, au cerut retrimiterea la comisii a rectificării bugetare pentru 30 de zile. Solicitarea lor a fost respinsă prin vot, doar USR a fost de acord cu PNL. Mă aștept să atace aceste legi la Curtea Constituțională.

5 milioane de pensionari și-au pus speranța într-un trai mai bun. Din acestea, 2 milioane trăiesc cu pensii mai mici de 1.000 de lei. Bani sunt! Așa cum sunt și pentru profesori, și pentru primării, și pentru IMM-urile românești.

Bani sunt, dar așa cum s-a văzut în Raportul Curții de Conturi, o mare parte din banii publici alocați de Guvern pentru pandemie au fost cheltuiți ilegal. De asemenea, trebuie spus că valoarea împrumuturilor acestui guvern într-un singur an depășește 10 miliarde de euro. Nimeni nu știe ce s-a făcut cu banii!

Parlamentul reunit a votat astăzi cu majoritate pentru respectarea dreptului românilor de a trăi mai bine.

România este o țară democratică în care puterea legislativă este a reprezentanților românilor din Parlament, nu a unui președinte și a unui premier obsedați doar de un singur lucru: puterea absolută!

Tags: rectificare  buget  parlament  ioana bran  
1054 vizite
Distribuie pe