Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Ambasadorul Austriei vrea drum de pelerinaj prin Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 14 Septembrie 2009

Satu Mare va fi un popas pe traseul viitorului drum de pelerinaj creştin ce ar urma să lege, în premieră istorică, un centru religios catolic de unul ortodox, după modelul „Căii lui Iacob” spre Santiago de Compostella din Spania.

 

Cel puţin aceasta este intenţia exprimată de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger, aflat într-o vizită oficială în judeţul Satu Mare la invitaţia filialei locale a Forumului Democrat German.

 

Pelerinii ar urma să pornească din orăşelul austriac Mariazell, loc sacru pentru credincioşii catolici, destinaţia finală fiind mănăstirile ortodoxe din Bucovina, această rută având o importanţă istorică deoarece ar urma să lege locurile sfinte ale creştinilor din Est şi Vest pentru prima dată după Marea Schismă din 1054.

 

Drumul pe care l-ar parcurge pelerinii încă nu este stabilit cu exactitate, dar se ştie deja că va trece prin Ungaria, Slovacia şi Nordul României, Satu Mare urmând să fie un loc de popas unde creştinii se vor putea odihni şi îşi vor putea aduna puterile pentru a porni spre Moldova.

 

Martin Eichtinger a declarat că a găsit deschidere din partea autorităţilor sătmărene pentru realizarea acestui obiectiv, fiind nevoie de asigurarea unei infrastructuri adecvate acestei misiuni.

 

Diplomatul austriac s-a întâlnit cu prefectul judeţului, Radu Giurcă, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi cu primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, asigurându-i pe aceştia că, în ciuda crizei, firmele austriece au încredere în economia românească şi îşi vor continua investiţiile.

 

Ambasadorul s-a arătat interesat de Parcul Industrial din Satu Mare, de viitorul incubator de afaceri, precum şi de staţiunea ce se află în construcţie la Luna Şes, anunţând, totodată, că la sfârşitul anului viitor se va înfiinţa o misiune economică austriacă la Satu Mare.

 

Însoţit de deputatul minorităţii germane din România, Ovidiu Ganţ, şi de liderii locali ai Forumului Democrat German, Martin Eichtinger a participat la deschiderea festivă a anului şcolar la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, exprimându-şi dorinţa de a promova parteneriate între şcoli şi grădiniţe din Satu Mare şi Austria.

Tags: ambasador  austria  drum  pelerinaj  
1605 vizite
Distribuie pe