Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Am votat pentru Autostrada Nordului”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 27 Octombrie 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a anunțat demararea uneia dintre cele mai importante investiții din România din istoria postdecembristă: Autostrada Nordului, care urmează să facă legătura dintre Moldova, prin Nordul Transilvaniei, cu Occidentul.

Am votat astăzi pentru Proiectul de lege ce aprobă un obiectiv de investiții necesar și pentru Satu Mare și despre care s-a vorbit mult în ultimii ani – Autostrada Nordului. Proiectul a fost inițiat și semnat de parlamentari de la toate partidele.

În noiembrie 2019, Guvernul PSD a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului. Anunțul, mi-aduc bine aminte, a fost făcut chiar la noi, în Satu Mare, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Termenul pentru înscrierea la acea licitație era ianuarie 2020. După cum se știe, în noiembrie PNL a inițiat moțiunea de cenzură și a preluat guvernarea... În mod normal ar fi trebuit să continue demersurile privind acest obiectiv. De-acum, cu legea adoptată, sperăm să nu mai fie întârzieri.

Aș menționa că deputații PNL și USR s-au abținut de la vot, în Comisia de Transporturi. O abținere cât un vot împotrivă! Au precizat însă că vor vota în plen, ceea ce au și făcut. Proiectul a trecut cu 211 voturi.

Autostrada va avea ruta Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Este un proiect mult așteptat, întrucât peste două milioane de români din Nordul țării vor fi conectați cu Occidentul. În plus, proiectul prevede și realizarea de centuri ocolitoare pentru toate orașele de pe traseul viitoarei autostrăzi.

Știm cu toții că beneficiile unui astfel de proiect sunt mari. Ideea e să se și realizeze!

Tags: proiect  autostrada  nord  ioana bran  
1797 vizite
Distribuie pe