Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Gabriel Leș: ”Cu Dumnezeu înainte”!
Cabinet Parlamentar Gabriel Leș  - Vineri, 13 Noiembrie 2020

Cunoscut pentru credința sa în Dumnezeu și în valorile creștine, senatorul Gabriel Leș, aflat la final de mandat, face o analiză lucidă a situației actuale la nivel mondial și național. Este ca un fel de testament politic al celui care a slujit patria din funcția de ministru al Apărării Naționale, aducându-și contribuția substanțială la poziția de redută a flancului estic al NATO pe care o are acum România.

Pe bună dreptate ne putem întreba de ce alegerile prezidențiale din SUA de anul acesta au dat naștere la atâtea controverse, polemici și chiar ură?

Polarizarea societății americane nu este un fapt inedit, însă polarizarea societății internaționale în jurul acestor alegeri este într-adevăr fără precedent. Este de ajuns o scurtă trecere în revista a forumurilor de dezbateri și a platformelor social media din România pentru a constata agresivitatea viscerală cu care taberele se confruntă.

Și totuși, ce a pus lumea pe jar? Programele electorale ale celor două tabere, republicană și democrată? Politicile fiscale, obiectivele de politică externă, reforma din sănătate? NU! Pentru că aceste alegeri nu au fost despre programe și proiecte, ci totul s-a transformat într-o confruntare ideologică. Globalism versus suveranism; conservatorism versus progresism.

Agresivitatea cu care agenda progresistă este promovată a făcut ca oamenii cu valori conservatoare, care prețuiesc credința, familia, națiunea să iasă din confortul propriei locuințe și să-și apere modul de viață.

Revoluția sexuală, ateismul militant, neomarxismul politic și cultural sunt promovate de un nucleu dur în rândul taberei democrate. Iar acest nucleu va urmări să-și impună cât mai multe obiective pe agenda (prezumtiv) noii administrații. Chiar dacă unii sunt de părere că Joe Biden face parte din tabăra moderată, este deja evident că va face concesii majore.

Și totuși, oricât de improbabil pare în acest moment, jocul nu este închis, chiar daca unii lideri n-au rezistat impulsului de a-l felicita pe cel proiectat exclusiv de presă ca fiind viitorul președinte. Să nu uităm de ce societeta americană l-a adus pe Donald Trump la putere (sancționând dur politicienii "mainstream") cu un discurs radical, tocmai după cel mai mare superstar politic al vremurilor, Barack Obama. Democrații sunt pe cale să repete aceleași greșeli care vor conduce la o polarizare explozivă a societății. Iar meciul devine global.

În forurile europene se discută deja despre introducerea toaletelor "intersex", în vreme ce următorul agent 007 din celebra serie cinematografică James Bond va fi intepretat de o tânără.

Ni se spune că lumea evoluează, se emancipează, chiar și atunci când regresul moral este îngrijorător.

Dar în ciuda faptului că agenda neomarximului cultural și politic pare a fi pe val, nu înseamnă că trebuie să privim nepăsători cum o civilizație clădită pe valorile creștinătății este declarată non-grata peste noapte.

Aceasta este miza alegerilor de anul acesta din SUA, iar societatea românească va trebui să răspundă la acestă provocare mai curând decât vă imaginați. Avem deja lideri de partide în România care cataloghează la scenă deschisă ideile creștine/conservatoare ca fiind, citez, "vomitive". Am asistat cu toții la spectacolul grotesc în care membrii unui partid s-au scandalizat de perspectiva depunerii jurământului cu mâna pe Biblie.

Așadar, întoarcerea la Dumnezeu si la valorile pe care însuși Occidentul s-a întemeiat începe să devină tot mai "incorectă politic". Pentru cetățenii României este vremea deciziilor. Eu am decis! Deși parcursul s-ar putea să-mi fie mult mai anevoios, sunt și rămân un creștin cu valori spiritual morale de neclintit.

Cu Dumnezeu înainte!

1416 vizite
Distribuie pe