Locale Altele
Vineri, 16 Aprilie 2021
Vin, 16 Apr 2021
Pro România cere prefectului să deschidă școlile. Apoi să-și dea demisia!
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Noiembrie 2020

”Cer prefectului să fie supărat doar pe Pro România și să ne bage doar pe noi în carantină, nu tot Sătmarul, după ce noi l-am dat în vileag că nu a respectat propria carantină atunci când a fost depistat pozitiv cu Covid”!

Aceasta a fost solicitarea enunțată de candidatul Pro România Satu Mare pentru Senat, Adrian Ștef, la conferința de presă organizată miercuri.

Totodată, el i-a cerut reprezentantului Guvernului în județ ca, înainte de a-și prezenta demisia, să aibă curajul și să-și asume redeschiderea școlilor, a piețelor și a unităților de alimentație publică din domeniul Horeca, așa cum și-a asumat responsabilitatea pentru ieșirea sa prea devreme din carantină.

Adrian Ștef nu a putut nici să nu remarce strania coincidență care a dus la decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a impune carantina locală în municipiul Satu Mare: numărul infectaților de Covid a crescut exploziv imediat după vizita la Satu Mare a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, întâmpinat chiar de prefectul Radu Bud la Palatul Administrativ.

La rândul lui, candidatul Pro România Satu Mare pentru Camera Deputaților, Octavian Petric, a amintit că formațiunea politică pe care o reprezintă a cerut de la bun început amânarea alegerilor, tocmai pentru a nu se ajunge la situația actuală, în care majoritatea orașelor din România intră în carantină din cauza ratei crescute de infectări cu Covid, urmând să iasă din carantină doar pentru a permite alegătorilor să meargă la secțiile de vot. După care, foarte probabil, va urma o nouă carantină, de data aceasta la nivel național.

El a propus să preluăm măcar modelul altor state din Europa și să începem o campanie de testare în masă a populației, tocmai pentru a identifica și izola focarele de infectare.

”E destul de evident, însă, că cei din conducerea țării nu doresc testarea în masă a cetățenilor. În schimb, vor cu orice preț alegeri, punând în pericol viețile românilor, doar pentru ca președintele să aibă, în sfârșit, guvernul Său, așa cum visează” – a încheiat Octavian Petric.

Tags: deschidere  scoli  pro romania  
1109 vizite
Distribuie pe