Locale Altele
Marti, 1 Decembrie 2020
Marti, 1 Dec 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Protest online inedit al Pro România pentru salvarea HoReCa
Pro România  - Vineri, 20 Noiembrie 2020

Candidatul Pro România Satu Mare pentru Senat, Adrian Ștef, a postat pe contul său de Facebook un clip video în care atrage atenția asupra situației deznădăjduite în care se află unitățile din domeniul HoReCa odată cu intrarea în carantină a municipiului Satu Mare, îndemnându-i pe sătmăreni să distribuie masiv materialul filmat, într-o acțiune inedită de protest online față de indiferența și obtuzitatea autorităților.

După ce au avut de suferit în primăvară, în timpul primei carantine, după ce li s-a permis să-și reia parțial activitatea în timpul verii, acum cea de-a doua carantină închide din nou restaurantele și toate unitățile din domeniul HoReCa, iar pentru multe dintre ele, din păcate, această închidere nu va fi doar temporară.

Asta înseamnă falimente, destine frânte, șomaj. Practic, fără nici un ajutor din partea autorităților care, după ce au avut la dispoziție aproape un an de zile să se pregătească pentru cel de-al doilea val al pandemiei de Covid, despre care știau că va veni, fiind avertizați de toți specialiștii din domeniu, au reușit să încropească doar 32 de paturi rezervate celor grav bolnavi la secțiile de Terapie Intensivă din spitalele Covid din întregul județ Satu Mare.

Adică aproximativ același număr de paturi care existau în primăvară! La o populație de peste 300.000 de oameni!

Nici nu s-au sinchisit măcar să-și respecte angajamentul luat în fața ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la ultima sa vizită la Satu Mare și măcar în ultimele săptămâni să fi făcut eforturi pentru a mări capacitatea spitalelor Covid, în plin val al doilea al pandemiei! De testări gratuite să nici nu mai vorbim!

Ce soluție au găsit, în schimb? Au băgat în carantină capitala județului și au impus măsuri restrictive în toate celelalte localități. Între timp, unii dintre cei care se fac responsabili de această situație candidează la Parlament și își fac poze în curtea Spitalului Județean lângă structura de containere în care-i vor ține pe pacienții de la secția de Neurologie.

Este strigător la cer ce se întâmplă! Cerem imperativ întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și cerem să adopte decizii nu împotriva sătmărenilor, ci pentru sătmăreni!

Cerem să redeschidă toate școlile, piețele și restaurantele!
1182 vizite
Distribuie pe