Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cică se caută prefect nou
Florin Răchitan  - Joi, 17 Septembrie 2009

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a anunţat organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiilor de prefect în mai multe judeţe din ţară, între care se numără şi Satu Mare. Au mai fost scoase la concurs şi posturi de subprefect, inclusiv pentru judeţul Satu Mare.

 

Motivul pentru care au fost scoase la concurs posturile ocupate în prezent de Radu Giurcă, respectiv Aurelia Fedorca şi Gabriel Leş este faptul că actualii reprezentanţi ai Guvernului în judeţ au fost numiţi temporar, pe o perioadă de şase luni.

 

Concursul pentru postul de prefect va avea loc în data de 13 octombrie la sediul ANFP din Bucureşti, iar cel pentru posturile de subprefecţi, cu o zi mai devreme.

Candidaţii trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care cele mai importante sunt o vechime de minimum cinci ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, precum şi absolvirea unui program de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.

 

La Satu Mare sunt puţini cei care îndeplinesc aceste criterii şi cu atât mai puţini sunt în PD-L, partid căruia îi revine, potrivit protocolului semnat cu partenerii din coaliţia de guvernare, postul de prefect al judeţului.

 

În primăvară, conducerea locală a PD-L a găsit cu greu un candidat care să îndeplinească toate criteriile cerute pentru acest post, astfel că actualul prefect, Radu Giurcă, nu trebuie să-şi facă griji foarte mari în privinţa unei eventuale schimbări din funcţie. Bineînţeles, cu condiţia să participe el însuşi la concursul din 13 octombrie.

 

În ceea ce priveşte posturile de subprefecţi, se pare că nici Aurelia Fedorca sau Gabriel Leş nu s-au gândit să renunţe după doar o jumătate de an, astfel că lucrurile sunt clare. Singura problemă ar putea fi posibilitatea spargerii coaliţiei guvernamentale până la data organizării concursului, situaţie în care se răstoarnă toate calculele politice de până acum.

Tags: prefect  nou  concurs  
2549 vizite
Distribuie pe