Locale Altele
Marti, 26 Septembrie 2023
Marti, 26 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef: ”Pentru afrontul de Ziua Națională, cer conducerii județului să păstreze drapelul tricolor pe Palatul Administrativ până după Anul Nou”!
Pro România  - Miercuri, 2 Decembrie 2020

Am asistat ieri la cea mai tristă zi națională din 1989 încoace. În loc să sărbătorim națiunea română, la Arcul de Triumf s-a adus un elogiu conducerii țării, iar în fața statuii lui Vasile Lucaciu din Satu Mare un elogiu prefectului liberal. Nu am vrut să vorbesc mai devreme despre acest subiect pentru a nu umbri solemnitatea unei zile sfinte pentru mine.

Mă doare sufletul să constat că dintr-o sărbătoare națională am ajuns să avem un festival al “conducerii de partid și de stat”. Un teatru ieftin în care steagul național și sătmărenii au fost uitați în case.

Unirea din 1918 este despre popor, nu despre un om și reprezentanții lui în teritoriu! La Alba Iulia în 1918 au fost românii în prim plan, nu cei din conducerea statului.

Ori la noi s-a întâmplat invers. La Satu Mare, Ziua Națională a fost organizată pe fugă de autorități, Instituția Prefectului, Primăria și Consiliul Județean. Prefectul liberal Radu Bud a pus în scenă o manifestare de 10 minute în care s-a depus o singură coroana de flori, ca și cum florile ar avea COVID-19 și i l-ar transmite lui Vasile Lucaciu. Primăria a pus 2-3 steaguri doar pe câteva străzi din Centrul Vechi – aproape invizibile! Consiliul Județean nu a făcut nimic. Nu zice nimeni să se fi organizat paradă militară la care să asiste mii de sătmăreni, dar se putea păstra solemnitatea momentului!

Ca și Iohannis la București, prefectul liberal din Satu Mare s-a izolat de ”mulțimea” de 50 de oameni cu garduri de fier. Ca și cum a fost o directivă de partid. A uitat că a avut deja COVID (deși a trecut o lună și nu ne-a lămurit cum e cu fuga din carantină) și ar trebui să aibă anticorpi. Ce nu a uitat domnul prefect? Să primeasca onorul! Un onor pe care nu-l merită!

Acești oameni, care ar trebui să se facă invizibili după ce au adus țara pe marginea prăpastiei, își permit să se autoglorifice, luând locul armatei țării!

Ziua Națională ar fi trebuit să fie un moment de bucurie pentru români, pentru sătmăreni, nu o defilare a guvernanților și a oficialilor guvernamentali la o festivitate de preamărire a lor. Ei, guvernanții, cei care ne-au adus în situația actuală, nici măcar nu ar fi trebuit să se vadă de Ziua Națională a României.

Pe 1 Decembrie, întreaga Românie a trăit un afront, căruia i se va răspunde pe 6 decembrie.

PS: Pentru a repara din nedreptățile acestei zile, cer președintelui Consiliului Județean Satu Mare să păstreze tricolorul arborat pe Palatul Administrativ până după Anul Nou.

Tags: drapel  ziua  nationala  adrian stef  
1184 vizite
Distribuie pe