Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Adrian Cozma: ”Nu creștem nici o taxă și ne axăm pe investițiile pentru dezvoltare
Florin Răchitan  - Joi, 4 Martie 2021

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o joi la sediul PNL Satu Mare împreună cu colegii săi de partid, deputatul Adrian Cozma a făcut o sinteză a principalelor capitole din recent adoptata Lege a Bugetului Național pe anul 2021, făcând referire și la principalele investiții prevăzute pentru județul Satu Mare, atât din finanțările de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.

El a anunțat că principalele două obiective asumate de guvern la elaborarea bugetului au fost: ”Nu creștem nici o taxă și ne axăm pe investițiile pentru dezvoltare”.

În acest spirit a fost conceput inclusiv bugetul asigurărilor sociale, care, în ciuda a ceea ce consideră a fi ”intoxicări lansate în mediul public” de către adversarii politici, este cu 20 miliarde lei mai mare față de anul 2019, adică pe vremea Guvernului PSD.

În ceea ce privește bugetul general, Adrian Cozma susține că acesta va aduce venituri mai mari mediului privat și tuturor categoriilor de salariați, atât din sistemul public, cât și din cel privat.

Sunt alocate fonduri importante pentru autostrăzile din Transilvania, dar și pentru centurile ocolitoare din Satu Mare și alte orașe. Se lucrează intens la documentațiile tehnice la drumurile expres din zona noastră și nu numai. Sunt alocați mulți bani pentru investițiile în sănătate, ca de exemplu la Spitalul Județean Satu Mare.  În 2021 sunt alocate aproximativ 50 miliarde lei din fonduri europene, de departe cea mai importantă creștere și cea mai mare sumă alocată vreodată de la UE.

Printre investițiile mai importante care sunt în diverse faze de derulare în județul Satu Mare, din finanțare de la Guvern sau Uniunea Europeană, Adrian Cozma a amintit cel de-al treilea pod peste Someș de la Satu Mare, șoseaua de centură a municipiului Satu Mare, reabilitarea drumurilor dintre Livada și Orașu Nou sau Tășnad – Supur, noua casă de cultură de la Ardud, amenajările de protecție împotriva inundațiilor la Cămărzana și Crucișor, bazinul de înot de la Tășnad, centrul cultural de la Negrești-Oaș, precum și săli de sport în mai multe localități ale județului.

”Rețineți un lucru: PSD a lăsat un buget din care peste 95 % mergea pe salarii și pensii și bineințeles că atunci când au fost întrebați de unde vor lua bani, au avut un singur răspuns: fondul de rezervă al Guvernului. Adică,  de unde nu sunt! Fiindcă fondul de rezervă există pentru ca țara să aibă o rezervă în caz de calamități și alte probleme.

Așadar trecem de la faliment la reconstrucția țării și sunt convins că am luat decizii bune în acest început de an! Nu ne aflăm la guvernare ca să cheltuim banii până se termină, așa cum ne-a obișnuit PSD. Facem bani și îi distribuim corect” – a punctat Adrian Cozma.

Tags: buget  2021  adrian cozma  
2373 vizite
Distribuie pe