Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul Holdiş o critică pe Abramburica
Florin Răchitan  - Duminica, 20 Septembrie 2009

Deputatul PD-L Ioan Holdiş a susţinut duminică o conferinţă de presă în cadrul căreia a retransmis, practic, mesajele pe care le-am auzit în ultimele zile de la preşedintele Traian Băsescu şi de la premierul Emil Boc în ceea ce o priveşte pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, poreclită Abramburica.

 

Se ştie deja că în urmă cu cinci zile, ministrul Educaţiei a emis un ordin prin care numirea directorilor de şcoli în posturile rămase vacante se face direct de către minister, ceea ce contravine prevederilor Legii Învăţământului, pentru care Guvernul PD-L – PSD tocmai şi-a asumat răspunderea în Parlament.

 

Deputatul Ioan Holdiş a dat citire prevederilor respective din Legea Învăţământului, care stipulează că posturile rămase vacante la conducerile şcolilor se ocupă exclusiv pe bază de concurs organizat de Inspectoratul Şcolar.

 

„Mutarea deciziei de la Inspectoratul Şcolar la pixul doamnei ministru transformă Ministerul Educaţiei într-un fel de Dumnezeu, iar ordinul respectiv îi conferă doamnei ministru atribuţii nelegitime şi nelegale, prin care primeşte puteri absolute” – a declarat deputatul Ioan Holdiş.

 

Domnia sa a acuzat PSD că doreşte să politizeze învăţământul din România şi practică tactica loviturii pe la spate, asumându-şi iniţial răspunderea în Parlament pentru o lege, pentru ca apoi să încerce să-i anuleze prevederile printr-un ordin ministerial.

 

Deputatul sătmărean a afirmat că prin semnarea ordinului buclucaş, ministrul Andronescu şi-a pregătit demisia, fiind avertizată în acest sens de către premierul Emil Boc.

 

La nivel naţional, ordinul de numire de către minister a inspectorilor şi directorilor de şcoli ar afecta aproximativ 16.000 de persoane, în timp ce în judeţul Satu Mare ar fi afectate câteva sute de persoane, detaşate prin delegaţii în posturile de directori ai şcolilor, dar deputatul Holdiş nu a putut să ofere un număr exact al acestora.

Tags: holdis  deputat  ministru  educatie  
2326 vizite
Distribuie pe