Locale Altele
Duminica, 18 Aprilie 2021
Dum, 18 Apr 2021
Radu Cristescu: Carantină după ureche sau după interesele politice!
Cabinet Parlamentar Radu Cristescu  - Luni, 22 Martie 2021

Deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, lansează o critică aspră la adresa autorităților care se joacă de-a carantina, după episoadele tragi-comice care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Timișoara și care, din cauza politizării procesului decizional, se pot repeta oricând, oriunde în țară.

Acesta e modelul după care se impune carantina, după cum reiese din certurile și contradicțiile dintre guvernanți. Nu există criterii epidemiologice pentru instituirea carantinei, din moment ce deciziile se iau prin vot politic. Oamenii mor, deciziile se iau haotic, iar autoritățile mint populația aproape în fiecare zi. Așa e gestionată pandemia în România!

Tot discursul liderilor PNL, USR și UDMR, potrivit cărora deciziile privind gestionarea pandemiei se iau în funcție de ce stabilesc epidemiologii, este o minciună. Nu există criterii, nu au fost stabilite aceste criterii, nu s-a stabilit obligativitatea însușirii unor astfel de criterii. De aceea se contrazic și se ceartă.

Dacă erau stabilite astfel de criterii obiective, politicienii nu aveau decât să le constate și erau obligați să se conformeze. De fapt, guvernul Orban și acum guvernul Cîțu nu au vrut să modifice legea și nu vor să stabilească aceste criterii obiective, pentru că vor să aibă marjă politică în stabilirea interdicțiilor.

În Regulamentul cadru al comitetelor pentru situațiile de urgență, se spune, negru pe alb, că deciziile să se iau prin vot, cu o majoritate de două treimi din votul unor oameni numiți politic care fac parte din aceste Comitete pentru Situații de Urgență Județene și din Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acest lucru permite ca deciziile să fie luate doar în funcție de interesele politice ale actualei coaliții, la nivel local sau la nivel național.

De aceea se contrazic miniștrii, de aceea se ceartă primarii, prefecții și președinții de consilii județene cu cei de la centru, de aceea nu mai sunt locuri la ATI. Dacă era campanie electorală, de exemplu, sigur nu se instituia carantina la Timișoara.

1845 vizite
Distribuie pe