Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Războiul dintre Cristescu și Govor continuă, cu grofii la mijloc
Florin Răchitan  - Joi, 22 Aprilie 2021

”Frăția banului”. Așa a denumit deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristecu, alianța transpartinică, oarecum contra naturii, care a transformat județul Satu Mare în ultimele decenii într-un fel de Kosovo al Ardealului, iar asta se vede cu ochiul liber chiar dacă dăm o fugă doar până la Oradea sau Baia Mare.

Ca membri ai infamei frății i-a indicat pe grofii UDMR care au controlat mereu, într-o formă sau alta, pe bază de vot etnic, atât conducerea municipiului, cât și pe cea a județului Satu Mare, dar nu ar fi putut să-și exercite controlul fără parteneriatul foarte profitabil pentru ei stabilit cu colegul de partid al lui Radu Cristescu, Mircea Govor, cel care se află la butoane și acum (e adevărat, mai din umbră) în cel mai important partid ”românesc” de opoziție.

În fața panoului electoral din sediul PSD Satu Mare, un deputat al acestui partid și-a asumat în premieră, în cadrul unei conferințe de presă, dezvăluiri care sunt un fel de secrete cunoscute de toată lumea (mă rog, lumea din jurul ”focului” politicii și administrației publice sătmărene), dar despre care nimeni nu prea a avut curajul să vorbească până acum.

El a amintit, printre altele, de contractele de multe zeci de milioane de euro încheiate de firma austriacă Strabag și filiala acesteia din România, ARL Cluj, atât cu Primăria, cât și cu conducerea Consiliului Județean Satu Mare, de când fostul lider al PSD Satu Mare, Mircea Govor, e angajat ca și ”consultant” al acestor firme.

Rezultatele acestor contracte se văd, de exemplu, în situația dezastruoasă de pe așa-numita Autostrada Codrului, dar și pe lucrările de proastă calitate de pe drumul Tășnad – Mădăras, situație semnalată chiar în săptămână aceasta (culmea!!!) de deputatul liberal Adrian Cozma. Ca să nu mai vorbim de contractul mult prea dubios pentru cel de-al treilea pod peste Someș, cu niște costuri umflate până în pânzele albe, din care numai comisionul de ”consultanță tehnică” este în valoare de peste un milion de euro. Noa, ghiciți cam ce firmă va încasa acest comision? ;))

Reamintim că, în aplauzele focilor, Primăria Satu Mare a contractat la începutul acestui an un credit pe care fraerii sătmărenii îl vor plăti timp de mai multe decenii de acum înainte, pentru a acoperi costurile co-finanțării celui de-al treilea pod peste Someș, cu care se laudă actualul primar Kereskenyi Gabor, chiar dacă cea mai mare parte a finanțării (reamintim, umflată din pix), este asigurată de Guvernul României.

În acest context, deputatul Radu Cristescu a sugerat o complicitate între Mircea Govor și fostul președinte al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, care le pică numa" bine grofilor acuma ;))

Evident că toate aceste declarații ale lui Radu Cristescu adâncesc războiul din interiorul PSD Satu Mare, în care a fost nevoită să intervină conducerea centrală a partidului, delegând un președinte interimar tocmai din Bistrița, pentru a calma spiritele. Radu Cristescu estimează că următoarele alegeri interne pentru desemnarea unei conduceri a Organizației Județene PSD Satu Mare nu vor fi organizate mai devreme de toamna acestui an, ținând cont și de condițiile de pandemie, dar și-a anunțat, în premieră, candidatura pentru funcția de președinte al acestei organizații. Va fi o vară fierbinte ;))

Tags: razboi  govor  cristescu  psd  satu mare  
3457 vizite
Distribuie pe