Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Adrian Cozma ia apărarea Programului ”Anghel Saligny”: Civilizația rurală, obiectiv strategic al României!
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Joi, 2 Septembrie 2021

În contextul recentului scandal în urma căruia USR-PLUS amenință că iese de la guvernare și nu susține Programul ”Anghel Saligny” propus de premierul Florin Cîțu, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, și-a exprimat opinia în legătură cu acest program menit să contribuie substanțial la dezvoltarea zonei rurale a României.

România e compusă din orașe și sate, iar oamenii care locuiesc în aceste localități au același rang și aceleași drepturi.

Programul de dezvoltare rurală Anghel Saligny e prioritate națională și trebuie demarat de îndată. Nu cred ca pot fi elemente de negociere politică alocarea de fonduri pentru apă și canalizare în comunitățile locale. N-avem dreptul acesta.

Dreptul la civilizație nu se discută și în felul acesta putem reduce decalajele dintre urban și rural. Multe comunități locale sunt rămase în urmă și au nevoie urgentă de bani pentru drumuri asfaltate, acces la utilități, rețea de apă, de canal, de gaze, școli.

Asta este rolul Programului Național de Investiții în Infrastructura Locală ”Anghel Saligny” și îndemnul meu este foarte clar: Haideți să susținem concret satul românesc!

1419 vizite
Distribuie pe