Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PD-L Satu Mare e pentru parlamentul unicameral
Florin Răchitan  - Duminica, 27 Septembrie 2009

În lipsa preşedintelui Ioan Holdiş, plecat cu treburi la Bucureşti, deja obişnuita conferinţă de presă de duminică de la PD-L a fost susţinută de data aceasta de prim vice-preşedintele Organizaţiei Judeţene, Valentin Breban.

 

În ton cu declaraţiile liderilor naţionali ai partidului, Breban şi-a exprimat sprijinul pentru iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum, chiar de ziua alegerilor prezidenţiale, privind transformarea actualului for legislativ al României într-un parlament unicameral.

 

Valentin Breban a dat exemplul majorităţii ţărilor din Europa şi din lume, unde funcţionează asemenea parlamente unicamerale, accentuând avantajele materiale şi de altă natură a organizării în acest fel a procesului legislativ.

 

Punctul forte al argumentaţiei PDL-iste este reducerea la jumătate a bugetului necesar funcţionării unui parlament unicameral, iar organizarea unui referendum pe această temă în ziua alegerilor prezidenţiale ar costa bani mărunţi.

 

Valentin Breban a făcut referire şi la colaborarea cu partenerii de coaliţie la nivel local, considerând că aceasta este normală şi chiar dacă se ivesc unele probleme mărunte în relaţia dintre PSD şi PD-L, acestea se rezolvă pe calea dialogului. 

Tags: breban  pdl  parlament  unicameral  
1466 vizite
Distribuie pe