Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Radu Cristescu atrage atenția asupra planului de introducere a unei ”cărți de identitate a Ținutului Secuiesc”. Primele tensiuni în noua coaliție de guvernare
Cabinet Parlamentar Radu Cristescu  - Joi, 9 Decembrie 2021

Reacționând la planul Consiliul Național Secuiesc de a introduce așa-numita ”carte de identitate secuiască”, deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, taxează tăios inițiativa, criticând vehement UDMR, care are legătură mai mult sau mai puțin directă cu aceasta și provocând, astfel, primele tensiuni în cadrul noii coaliții de guvernare.

Unii ar putea crede că e banc cu unguri, dar, din păcate, e o știre serioasă: UDMR vrea să ceară, fără nici o rușine, introducerea unei cărți de identitate speciale pentru Ținutul Secuiesc din inima României!

Dacă nu era presa, care a difuzat această știre șocantă, ne-am fi trezit, probabil, ca și altădată, puși în fața faptului împlinit. Adică eventual și în fața unor bariere puse pe șosele, la intrarea în zona pe care UDMR și șefii lor din Ungaria vor s-o facă, pas cu pas, un stat în stat, cu steag propriu, cu buletin de identitate separat, eventual cu Constituție și legi aparte. Mai rămâne ca UDMR să ceară pentru Ținutul Secuiesc și armată separată, ca să fie complet mecanismul sfidării anti-românești de cea mai joasă speță.

De mai mulți ani, tot felul de pseudo-europeni, foarte vocali, îi iau peste picior pe cei care trag alarma, vizavi de planurile UDMR pentru Transilvania, și ne spun că ar fi doar o sperietoare pentru copii mari. Iată că nu e! Această ultimă mișcare plină de tupeu anti-românesc ne confirmă că e vorba de un plan în etape, bine pus la punct, prin care urmașii hunilor vor din nou să pună mâna pe Transilvania, de data asta nu prin forța primitivă a hoardelor înarmate, venite din sălbăticiile Asiei, ci sub scutul perfid al pseudo-europenismului dezbinător, separatist și, în esență, anti-românesc.

De asta gașca de hiene din fruntea UDMR vrea să facă parte din toate guvernele, ca o trupă de autostopiste de pe șoseaua de centură, gata să urce în orice camion.

Ajunge cu cedările sinucigașe în fața acestor prădători parșivi!
Deșteaptă-te, române! 

1215 vizite
Distribuie pe