Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consultare PSD și PES activists Satu Mare cu privire la schimbarea tratatelor europene
PSD Satu Mare  - Duminica, 12 Iunie 2022

Partidul Social Democrat și PES activists România au organizat, în acest final de săptămână, o consultare națională prin intermediul căreia au preluat opiniile cetățenilor privind viitorul Uniunii Europene și schimbarea tratatelor europene.

Cetățenii au fost invitați să își exprime opțiunea pe sutele de panouri stradale, amplasate în toată țara, unde își puteau scrie opiniile, cu privire la schimbarea modului de funcționare al Uniunii, fiind, de asemenea, rugați să își motiveze răspunsurile.

La consultare au participat și reprezentanții PSD Satu Mare și PES activists Satu Mare, pe panoul instalat în fața sediului partidului scriindu-și opiniile și propunerile, printre alții, președintele organizației județene a acestei formațiuni politice, Mircea Govor, prefectul Radu Roca sau liderul județean PES activists, Ciprian Crăciun.  

Consultarea națională a evidențiat faptul că cetățenii români își doresc o schimbare a tratatelor europene în măsura în care aceasta permite un trai mai bun, aduce un plus României, iar drepturile deja garantate nu vor fi afectate. Românii își doresc în bună măsură o Uniune Europeană mai echitabilă, cu instrumente prin care să poată ajuta la creșterea calității în sănătate și educație sau chiar a veniturilor populației.

Scopul final al acestui demers este de a vedea cum putem clădi împreună o Europă mai echitabilă și mai socială, mai puțin birocratizată și mai aproape de cetățeni.

Acțiunea inițiată de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte al Partidului Social Democrat și coordonator național PES activists România a fost demerată după ce, timp de un an de zile, Uniunea Europeană a organizat Conferința privind Viitorul Europei în cadrul căreia au fost consultați cetățenii, parlamentele naționale, cu reprezentanții guvernelor, sindicatele, patronatele și societatea civilă în ansamblu, despre ce fel de Europă ne dorim pe viitor. Aceștia au formulat în total peste 300 de propuneri menite să îmbunătățească funcționarea Uniunii Europene, o parte reclamând schimbarea tratatelor europene.

Propunerile au fost inevitabil preluate în dezbaterile europene, în mod special, la nivelul Parlamentului European, unde, în luna mai, eurodeputații, inclusiv cei români, au votat o rezoluție care face referire la acțiunile ce trebuie întreprinse ca urmare a acestei Conferințe privind Viitorul Europei și se lansa propunerea de convocare a unei Convenții pentru schimbarea tratatelor europene.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost un participant activ la dezbaterile din cadrul Conferinței privind Viitorul Europei, reușind să includă referințe importante în concluziile dezbaterilor, cum ar fi un sprijin mai consistent pentru educație, tineri, cultură și IMM-uri la nivel european. 

1673 vizite
Distribuie pe