Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Adrian Cozma vrea alegeri de primari în două tururi
Florin Răchitan  - Marti, 21 Iunie 2022

Scandalul cu iz de trădare de patrie iscat în jurul proiectului conducerii Primăriei Satu Mare de a concesiona, probabil, o bucată din Centrul Vechi proprietarilor Hotelului Dacia, care au în spate Guvernul de la Budapesta, a readus în atenția opiniei publice problema alegerilor primarilor în două tururi, care, teoretic, ar putea să pună capăt hegemoniei UDMR în municipiul și județul Satu Mare, bazându-ne pe experiența ultimelor trei decenii, din care am învățat ce efecte poate să aibă votul etnic într-o asemenea comunitate.

Mulți sătmăreni i-au luat la întrebări pe ”marii români” care s-au trezit acum că nu mai vor să danseze ceardaș pe ritmurile impuse de prima(r)ș, imputându-le, pe bună dreptate, că nu au fost atât de hotărâți când s-a votat în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Pentru a clarifica lucrurile, președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Cozma, care este și deputat în Parlamentul României, a prezentat stadiul în care se află dezbaterea acestui proiect în forul legislativ al țării, subliniind totodată că susține fără nici o rezervă proiectul, doar că nu depinde numai de el.

”PNL a depus încă din 2017 un proiect de alegere a primarilor în două tururi.  E un proiect pe care îl voi susține și sper să devină lege. E important să avem o mai bună prezență la vot și votul să fie cât mai reprezentativ” – a declarat Adrian Cozma.

Povestea proiectului de lege este lungă și stufoasă și are legătură, bineînțeles, cu alianțele politice care s-au făcut de-a lungul timpului. Ultima noutate este că, după mai multe etape prin care a trecut în cele două camere ale Parlamentului, în primăvara acestui an a fost retrimis la comisiile de specialitate, pentru modificări, și urmează să fie repus în dezbatere în plenul Camerei Deputaților. Așa funcționează democrația!

843 vizite
Distribuie pe