Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PNL Satu Mare propune un proiect de dezvoltare turistică a zonei Oaşului
Lorena Georgi  - Duminica, 21 Septembrie 2008

Liberalii sătmăreni propun dezvoltarea turistică a zonei Oaşului, cu bani obţinuţi prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală.
 
Vicepreşedintele PNL Satu Mare, Ionuţ Rus, a declarat azi, n cadrul unei conferinţe de presă că primăriile din Vama, Certeze, Bixad, Cămărzana, Trşolţ, Turţ, Gherţa Mică şi Tarna Mare s-au declarat interesate de acest proiect, urmnd să fie consultate şi cele din Batarci şi Călineşti Oaş. Fiecare primărie va trebui să-şi identifice potenţialul turistic şi să acceseze fonduri structurale pentru dezvoltarea zonei.

Valoarea fiecărui proiect la care subscriu Consiilie Locale din comunele menţionate este de maxim 200.000 de euro, pe o perioadă de pnă la trei ani fiscali. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii, mai exact pentru crearea de centre de informare turistică şi promovarea zonelor turistice  prin site-uri, pliante şi cd-uri.

La conferinţa de presă de astăzi au participat consilierul primului ministru pe probleme de fonduri structurale, Nicolae Rotileanu, ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi vicepreşedintele PNL Satu Mare, Ionuţ Rus. Consilierul primului ministru, Nicolae Rotileanu, a anunţat că pe data de 4 sau 5 octombrie, la Satu Mare va veni Anastasios Bugas, şeful Departamentului de Politică Regională pentru Romnia din cadrul Comisiei Europene, căruia i va fi prezentat potenţialul turistic din Oaş, n speranţa că fondurile destinate acestuia vor ajunge mai repede. Tot pnă n octombrie, la Satu Mare se va deschide o filială a Fondului Naţional pentru IMM-uri  şi o filială a EXIM Bank, care vor ajuta firmele sătmărene să acceseze  fondurile structurale.

Tags: liberali  proiect  turim  oas  
2126 vizite
Distribuie pe