Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: PNL dorește o alianță unită în jurul unor proiecte pentru Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 10 Noiembrie 2022

Reacționând la ultimele declarații publice ale președintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, despre desemnarea candidaților acestei formațiuni politice pentru funcțiile de primar, respectiv președinte al Consiliului Județean Satu Mare la următoarele alegeri locale programate pentru 2024, liderul județean al PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul său nu a nominalizat încă niciun candidat, fiindcă se dorește crearea unei alianțe politice ca o contrapondere la actuala conducere a municipiului și județului.

 ”Un lucru este cert încă de pe acum: o alianță nu trebuie să se facă în jurul unui nume, ci al câte unui proiect solid conceput atât pentru municipiul, cât și pentru județul Satu Mare. Tocmai lipsa unor proiecte de acest fel a dus la situația actuală și se vede cu ochiul liber stadiul de subdezvoltare în care ne aflăm în comparație cu județe precum Bihor, Cluj, Arad sau Alba, ca să enumăr doar câteva din zona noastră. Nu partidul sau numele candidatului contează, ci un proiect de viitor susținut de cât mai mulți sătmăreni, fiindcă pentru ei trebuie făcută orice fel de alianță” – a declarat Adrian Cozma.

El a dat ca exemplu pentru lipsa de realizări a actualei conduceri ratarea fondurilor europene pentru extinderea Spitalului Județean cu o clădire nouă, cu care se tot laudă de vreo șapte ani și pentru care acum așteaptă bani de la Compania Națională de Investiții, adică de la Guvern.

În același timp, din cauza managementului ”defectuos și chiar falimentar”, după cum s-a exprimat Adrian Cozma, Spitalul Județean Satu Mare este una dintre puținele unități spitalicești din țară în care personalul medical și auxiliar nu beneficiază de sporurile salariale prevăzute de legea în vigoare, motiv pentru care deputatul liberal a făcut deja o interpelare în Parlament, adresată ministrului Muncii, Marius Budăi, și urmează să ceară explicații pe cale oficială de la președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în administarea căruia se află Spitalul Județean.

”Ultimii șapte ani au fost ani pierduți pentru Spitalul Județean Satu Mare și poate nu e o întâmplare faptul că județul nostru conduce clasamentul național al mortalității infantile, de exemplu. Chiar soțiile distinșilor conducători UDMR-iști au preferat să nască în ultimii ani în Ungaria, deoarece au preferat să nu-și asume niciun risc la spitalul din Satu Mare” – a declarat Adrian Cozma.

La conferința de presă de joi a participat și secretarul de stat din Ministerul Mediului, Alin Seserman, originar din Satu Mare, cel care l-a însoțit pe Adrian Cozma la inaugurarea Drumului Național 1F între Tășnad și limita cu județul Sălaj de la Supuru de Sus, ce a fost reabilitat datorită unei investiții a Ministerului Transporturilor.

Acesta a fost unul dintre cele două proiecte de reabilitări ale unor tronsoane rutiere importante din județ (celălalt fiind traseul dintre Livada – Orașu Nou) promise de PNL în campania electorală din 2020, pentru care ministrul de atunci, Lucian Bode, a alocat sumele necesare finanțării.  

1971 vizite
Distribuie pe