Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii, ca de obicei, cu scandal chiar și în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naționale a României. Adrian Cozma le-a dat replica!
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Marti, 29 Noiembrie 2022

Ședința solemnă a Parlamentului, dedicată Zilei Naționale a României, a dus la izbucnirea unui nou scandal în Coaliție, de data aceasta iscat de un lider UDMR.

Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, a declarat că înaintașii poporului român, care au luptat pentru Unire, știau că Ardealul nu este doar al românilor, ci și al ungurilor, sașilor și evreilor.

„De-a lungul istoriei au fost multe cazuri când nu ne-am aflat de aceeaşi parte a baricadei. Liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia” - a afirmat, la şedinţa solemnă, deputatul UDMR Csoma Botond.  

UDMR-istul a precizat în discursul său că, dacă Constituția va fi revizuită, minoritățile naționale ar trebui trecute ca factor constituant al țării. „Propunem ca, în cazul în care vom avea o nouă Constituţie, în acest stat, minorităţile naţionale să fie definite ca factor constituant al acestui stat. Celor care suspectează un scop ascuns şi planuri secrete ale maghiarilor din Transilvania, le transmitem că se înşală amarnic” - a precizat deputatul UDMR în Parlament. Cu toate acestea, Csoma a bătut obrazul că nici acum nu sunt îndeplinite promisiunile din Declarația de la Alba Iulia. 

Deputatul PNL Adrian Cozma susține că este tradiție pentru UDMR să perturbe liniștea și bucuria „celei mai importante zile a poporului român”. Președintele PNL Satu-Mare precizează că membrii UDMR „nu renunță la discursul revizionist promovat de Viktor Orban”.

„Apropierea Zilei Naționale a României e prilej pentru unii politicieni să sape încă un pic la temelia unității noastre. E deja o tradiție pentru UDMR să perturbe liniștea și bucuria celei mai importante zile a poporului român. Ultima declarație a deputatului UDMR de Cluj arată încă o dată preocuparea lor pentru radicalizarea susținătorilor lor în aceste momente, pentru a-și ține treaz electoratul prin activarea naționalismului anacronic.

În această țară UDMR are reprezentare parlamentară și guvernamentală și totuși nu renunță la discursul revizionist promovat de Viktor Orban, care poartă la vedere însemnele unei Ungarii pe care și-o imaginează el și politicienii UDMR. Eu le spun să stea liniștiți că granițele nu se schimbă după dorințele lor și, când mai vorbesc de drepturile minorităților, îi invit să ne prezinte drepturile minorităților din Ungaria, ca să înțelegem cu toții mai bine situația”
- a declarat Adrian Cozma pentru „Adevărul”.

1541 vizite
Distribuie pe