Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: ”Primăriile conduse de liberali sunt modele de administrație locală în județul Satu Mare”
Florin Răchitan  - Joi, 18 Mai 2023

În cadrul obișnuitei sale conferințe de presă săptămânale, președintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a avut invitați trei primari din Țara Oașului, care și-au prezentat prinpalele proiecte derulate în cadrul unor programe naționale sau europene de investiții, cu accent pe Programul ”Anghel Saligny”.

Primărița din Tarna Mare, Monica Sobius, a precizat că fondurile obținute prin acest program sunt ca o gură de aer pentru primăriile care nu se califică la alte programe din cauza faptului că, de exemplu, nu sunt situate pe traseul vreunui Drum Național sau nu au gări ce deservesc transportul feroviar, cum e și cazul localității pe care o adminstrează ea și al comunelor vecine, Turț și Batarci.

Dacă la Tarna Mare, prin ”Anghel Saligny” se asfaltează nu mai puțin 10 km de drumuri locale, în comuna vecină se modernizează, în sfârșit, drumul ce duce la Turț Băi, un paradis natural ce poate să devină o importantă atracție turistică a județului Satu Mare.

Potrivit primarului Ioan Irime, prin alte programe pentru care au obținut finanțare urmează să se modernizeze rețeaua de iluminat public în toată comuna Turț, se construiește o casă de cultură, care va fi cea mai mare din toată Țara Oașului. De asemenea, prin PNRR se modernizează o grădiniță și sunt în evaluare proiectele depuse pentru modernizarea școlilor din toate satele aparținătoare, precum și pentru instalarea a 5 stații de încărcare pentru mașini electrice.

La fel, potrivit declarațiilor primarului Adrian Toma, în Batarci se asfaltează 6 străzi din fondurile obținute prin Programul ”Anghel Saligny”, săptămâna viitoare se inaugurează noua sală de sport în centrul de comună, după care urmează construirea unui cămin cultural în cel mai mic sat al comunei, Șirlău.

În total, cele trei comune au obținut aproape 50 milioane de lei prin Programul ”Anghel Saligny” din care, pe lângă modernizarea străzilor, se vor extinde și rețelele de apă și canalizare.

”Deja e evident că primăriile conduse de liberali sunt modele de administrații locale în județul Satu Mare și noi considerăm că dacă se poate în acele localități, atunci se pot obține aceleași rezultate în toate localitățile județului. Acestea sunt rezultatele cu care dorim să-i convingem pe sătmăreni că merită să ne acorde încrederea pentru a obține aceleași realizări și la conducerea întregului județ, luând ca modele și administrațiile liberale din alte județene ardelenești, precum, Bihor, Cluj sau Alba” – a declarat Adrian Cozma.

În ceea ce privește mult discutata și mult dorita ”alianță românească” în pregătirea alegerilor de anul viitor, mai ales în lumina ultimelor evenimente provocate de închiderea parțială a Centrului Vechi al Sătmarului și care par să fi născut tensiuni între PSD și UDMR la nici jumătate de an de când conduc împreună orașul și județul, Adrian Cozma a explicat că nu poate să influențeze deciziile pe care le iau liderii altor partide, însă el va convoca, cu siguranță, o masă rotundă la care-i va invita pe reprezentanții diferitelor partide de pe scena politică sătmăreană și își dorește să elaboreze împreună un program de ”guvernare județeană” în 10 puncte, pe care să le pună în aplicare fără întârziere după alegerile din 2024, desemnând ca prioritate redresarea sistemului de sănătate, în care e dezastru la momentul actual.

1739 vizite
Distribuie pe