Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Klaus Iohannis a promulgat legea propusă de Adrian Cozma prin care 2023 este declarat Anul Iuliu Maniu
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Luni, 3 Iulie 2023

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni Decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea anului 2023 ca „Anul Iuliu Maniu”, transmite Administrația Prezidențială.

Potrivit legii inițiate de deputații liberali Adrian Cozma și Robert Sighiartău, se organizează evenimente educaționale, politice, diplomatice sau culturale dedicate contribuţiei fostului prim-ministru la unitatea, modernizarea democratizarea României.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 203 voturi „pentru”, două „contra” și 40 de abțineri.

„Pentru o viață întreagă dedicată unității și modernizării României, consolidării democrației și plurarismului politic din țara noastră, Iuliu Maniu merită respectul și recunoștința noastră, a tuturor” - se arată în expunerea de motive.

Conform legii, Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale locale, precum şi instituţiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune pot aloca fonduri din bugetele proprii, pentru a organiza sau sprijini logistic şi/sau financiar, manifestările educaţionale, politice, diplomatice sau culturale, în limita alocărilor bugetare aprobate.

750 vizite
Distribuie pe