Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prefectul Radu Roca a fost ales președinte al Organizației Municipale PSD și va fi candidatul partidului pentru Primăria Satu Mare
PSD Satu Mare  - Luni, 10 Iulie 2023

După o perioadă de interimat, prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a fost ales luni în funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD Satu Mare în cadrul conferinței de alegeri care s-a desfășurat cu o participare numeroasă a membrilor organizației, la Teatrul de Nord. Cu această ocazie au fost desemnați prin vot și ocupanții tuturor funcțiilor de conducere din cadrul organizației.

La ședință au fost prezenți, printre alții, ministrul secretar de stat din cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, președintele Organizației Județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, prim-vicepreședintele Organizației Județene, Gabriel Leș, secretarul organizației județene PSD, Aurelia Fedorca, președintele organizației județene TSD Satu Mare, Bianca Șorian, președintele OFSD Satu Mare, Mariana Sălăgean, vicepreședinții Consiliului Județean, Lenuța Cornea și Ovidiu Buzgău, precum și viceprimarul municipiului Satu Mare, Cristina Tămășan-Ilieș.

Totodată, în calitate de invitați au reprezentat principalele partide din județ senatorul UDMR Turos Lorand, prim-vicepreședintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Ciprian Costea, președintele filialei sătmărene a Uniunii Ucrainenilor din România, Liuba Horvat, președintele organizației municipale a Forumului Democrat German, Ștefan Kaiser, precum și președintele Partidei Romilor Satu Mare, Godzsa Zsolt.

La propunerea președintelui Organizației Județene PSD, Mircea Govor, a fost vot deschis, iar echipa propusă a fost votată în unanimitate.

Astfel, Radu Roca a fost ales în funcția de președinte executiv, în timp ce Adrian Micle în funcția de prim-vicepreședinte. De asemenea, Cătălin Filip a fost ales secretarul organizației. Totodată au mai fost aleși cei 21 de vicepreședinți, respectiv cei 11 membri ai Biroului Permanent de conducere.

Tot Mircea Gocor a fost cel care a anunțat că Radu Roca va fi candidatul acestui partid la Primăria municipiului Satu Mare, în timp ce el însuși va candida pentru președinția Consiliului Județean.

Atât el, cât și proaspăt alesul președinte al organizației municipale au evitat să vorbească deocamdată de eventuale alianțe electorale, susținând că acestea vor fi discutate mai târziu.

În discursul în care și-a prezentat proiectul cu care a fost ales președinte pe municipiu al PSD, Radu Roca a creionat și aspectele principale ale proiectului politic cu care dorește să se prezinte în fața sătmărenilor în calitate de candidat pentru funcția de primar.

”Pentru mine este o mare provocare și imi doresc să nu vă dezamăgesc așteptările  în calitate de președinte al organizație. Mă cunoașteți, sunt membru PSD demult, am urcat treaptă cu treaptă în partid, cred că am acumulat atât experiență politică, cât și în administrație pentru a dovedi că sunt potrivit să conduc organizația municipală.

Avem împreună datoria de a readuce PSD-ul, după mai bine de 10 ani, din nou în fruntea administrației municipiului Satu Mare. Am mai câștigat alegeri și știu că doar uniți și doar împreună putem răzbi!

Fiecare sătmărean e important, fiecare vot e important, de aceea am și pornit deja consultările cu sătmărenii. Nu mai e mult până la alegerile locale. Faptul că PSD e la guvernare și că lucrurile încep să se miște sub guvernarea Marcel Ciolacu trebuie să le afle toți cetățenii și mai ales lucrurile trebuiesc prezentate în mod concret și corect. Nu mai e timpul pentru gargară și promisiuni greu de onorat, e momentul faptelor!

Nu vreau să vorbesc acum nimic de alianțe și aliați. Prima alianță o vom face cu omul simplu, cu sătmăreanul, indiferent că e român, maghiar, șvab, țigan sau ucrainean. Apoi, restul înțelegerilor politice le vom discuta, dar numai în jurul PSD!” – a declarat Radu Roca.

721 vizite
Distribuie pe