Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreni la Școala de Vară a Tineretului Liberal
TNL Satu Mare  - Duminica, 17 Septembrie 2023

Sute de tineri liberali din toată țara participă în perioada 14-17 septembrie 2023 la o nouă ediție a Școlii de Vară, desfășurată sub tematica ”Leading the change. Destination 2024”.

Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal este cel mai mare eveniment politic dedicat tinerilor din România și totodată este principalul eveniment de interacțiune și dezvoltare în plan personal, profesional și politic pentru tinerii liberali.

Anul 2024 va fi, din punct de vedere strategic, un an de o importanță majoră pentru România. Se întâmplă doar o dată la 20 de ani ca românii să fie chemați la vot de 4 ori, să voteze legislativul, președintele, reprezentanții în forurile europene și administrația locală.

Bianca Murgu, președintele TNL Satu Mare:

“Tineretul Național Liberal este cea mai mare organizație politică de tineret din România, care a reușit în urma alegerilor locale din anul 2020 să obțină mai mult de 1.100 de mandate în rândurile tineretului liberal. Rezultatele obținute până în prezent ne obligă să continuăm acest proces și să încurajăm și alți tineri liberali să își asume rolul de candidat în următoarele rânduri de alegeri.

La nivelul județului Satu Mare, în urma alegerilor locale din 2020  avem 63 de tineri aleși locali, număr ce s-a dublat față de alegerile din 2016, iar pentru 2024 ne propunem să evidențiem și mai mult faptul că tinerii liberali sunt conștienți că un lider se construiește zi de zi, printr-o pregătire temeinică.

Un lider politic autentic nu poate apărea din spuma mării și nu este un aventurier populist. I.C.Brătianu, spunea în urmă cu mai bine de un secol, că politica este un lucru foarte serios. De aceea liberalii tineri înțeleg să își facă “lecțiile” din timp, pentru a fi foarte bine pregătiți  pentru marele examen din 2024 al întregii noastre clase politice.

Consider că implicarea și asumarea de către tinerii liberali a unor roluri cheie în prezent (consilieri locali, consilieri județeni, viceprimari, primari etc.) este un semnal că noi nu fugim de responsabilități și ne asumăm responsabilități cheie pentru dezvoltarea comunităților din care facem parte.

Tinerii liberali sătmăreni au fost bucuroși să se întâlnească la Școala de Vară cu secretarul de stat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristian Valer Beseni, secretar general al PNL Satu Mare, el însăși provenind din rândurile organizației TNL Satu Mare.

Scopul Tineretului Național Liberal pentru anul electoral 2024 este ca fiecare UAT din România să aibă cel puțin un ales local tânăr. 3228 de tineri aleși locali pentru 2024 nu este doar un număr, ci reprezintă un tânăr ales din rândurile TNL în fiecare localitate din țara noastră.

Așadar, va fi șansa noastră, ca tineri liberali, să contribuim la modul în care vor arăta legislativul și executivul, să convingem cetățenii să iasă la vot și să le demonstrăm că principiile care au consacrat Partidul Național Liberal de-a lungul istoriei sale sunt și principiile pe care trebuie să se clădească România, pentru o dezvoltare cât mai durabilă și o calitate a vieții mult mai bună pentru toți cetățenii săi”.

1233 vizite
Distribuie pe