Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lőrincz Orsolya, speranța pentru comuna Culciu
Florin Răchitan  - Marti, 14 Mai 2024

Comandat de: Partidul Național Liberal – Organizația Județeană Satu Mare

Executant: SC Gogreen Satu Mare SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240015


Comuna Culciu este exemplul perfect al unei comunități captive pe bază etnică, fără alternative, în mâinile unor forțe politice parazite care stăpânesc toate resursele economice și impun relații sociale de tip feudal, ținând întreaga comunitate într-o subdezvoltare aproape medievală, dar hrănind-o cu povești nesfârșite despre valori naționale și megmorodaș (stăruință pe pământul strămoșesc).

În timp ce comunitatea se împuținează și îmbătrânește, zbătându-se să supraviețuiască în sate în care ulițele nu au văzut niciodată asfalt, iar în gospodării nu există nici acum apă curentă sau canalizare.

Comuna este străbătută de un drum județean pe care actuala conducere a Consiliului Județean, reprezentativă pentru comunitatea etnică de acolo, nu a fost în stare să-l reabiliteze cât de cât timp de două mandate consecutive și întregul județ s-a făcut de rușine când în toată Europa au fost difuzate imaginile cu carambolul în care, din cauza gropilor din asfalt, cicliștii participanți la Turul României din urmă cu doi ani s-au răsturnat claie peste grămadă, în cel mai mare accident colectiv din ultimele decenii ale acestei competiții sportive.

Părea că nu mai există speranță pentru această comunitate uitată de lume pe Valea Someșului. Până a apărut Orsi!

La vârsta ei de 24 de ani, Lőrincz Orsolya este cea mai tânără candidată pentru un post de primar din toată România și reprezintă acea alternativă la care comunitatea locală nici nu mai visa. Ea candidează din partea Partidului Național Liberal, iar la lansarea oficială a candidaturii ei au fost prezenți localnicii care nu mai credeau că se va întâmpla o asemenea minune, precum și mulți colegi ai ei de partid, în frunte cu președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Cozma, ca să simtă că are sprijinul tuturor.

Lőrincz Orsolya face parte din tineretul care a fost nevoit să-și părăsească satul natal, din cauza lipsei de perspective, dar se numără printre puținii din generația ei, care, după câțiva ani petrecuți la studii și la muncă în Budapesta, nu s-a resemnat și nu a acceptat ca părinții și bunicii ei să-și petreacă tot restul vieții pe ulița satului ei natal, care nu a fost reabilitată niciodată de când s-a născut ea. Așa că s-a întors acasă, cu gânduri mari și cu speranța redată pentru comunitatea ei.

Iar alături de ea este o echipă întreagă de candidați pentru Consiliul Local, doamne și domni care și-au trăit toată viața în Culciu și s-au săturat de cum merg lucrurile acolo.
509 vizite
Distribuie pe