Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zeci de sesizări depuse de liberali pentru tentative de fraudare a alegerilor în județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Duminica, 9 Iunie 2024

Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, acuză UDMR și PSD de tentativă de punere în aplicare a unui plan de fraudare a alegerilor la nivelul județului Satu Mare.

Într-o conferință de presă pe care susținut-o duminică după-amiază împreună cu coordonatorul echipei sale de campanie electorală, Sergiu Silaghi, candidatul liberal a dat câteva exemple din cele 23 de tentative de fraudare pentru care a depus sesizări la Biroul Electoral Județean și chiar și la Poliție, din care au rezultat inclusiv dosare penale.

Un caz flagrant a fost refuzul administratorului Spitalului Județean, pus la conducere de către UDMR, de a permite pacienților internați să-și exercite dreptul legal de a vota în urma solicitării urnei mobile.

A fost nevoie de intervenția unei reprezentante a PNL, care a fost nevoită să sune la Poliție la numărul 112 și abia după ce un echipaj de polițiști a sosit la fața locului, pacienții au avut ocazia să voteze și ei.

Un alt caz pentru care s-a deschis dosar penal s-a întâmplat la Halmeu, unde șeful unei secții de votare și locțiitorul său au dus ștampila de votare acasă la ei, în noaptea premergătoare alegerilor. Au fost sesizate organele de impunere a legii, iar polițiștii i-au căutat acasă pe cei doi, la care au și găsit ștampilele.

La o altă secție de votare din Satu Mare, unii alegători au primit buletine de vot în dublu exemplar, motiv pentru care a fost deschis și acolo dosare penal.

Dar cea mai dezgustătoare metodă a fost trimiterea unor SMS-uri, duminică dimineața, pe telefoanele unor sătmăreni de etnie maghiară, cu mesaje scrise greșit și semnate cu numele lui Adrian Cozma, în care acesta îi sperie că ”va da afară ungurii din instituții”.

”E un mesaj total fals, pe care evident că l-am reclamat la Biroul Electoral Județean. De cine credeți că este trimis acest mesaj? Este trimis tocmai de UDMR, pentru a antagoniza, pentru a-și păcăli exact electoratul lor, ca să se mobilizeze și să creeze ură... Ce să vezi? Pe pagina UDMR a fost publicat exact acest mesaj, pe care nu l-am trimis eu și nu mi-l asum! Nu folosesc astfel de expresii și nici nu am asemenea intenții” – a declarat Adrian Cozma.
465 vizite
Distribuie pe