Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primele rezultate parțiale: PNL păstrează primării importante în județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Duminica, 9 Iunie 2024

Încep să apară primele rezultate transmise de PNL în urma numărătorii paralele a voturilor efectuate de reprezentanții acestui partid în secțiile de votare din județul Satu Mare.

Potrivit acestora, PNL păstrează primării importante din punct de vedere al confruntării cu PSD în județ, inclusiv cele mai râvnite de social-democrați, precum fostul lor fief electoral de la Socond sau comunele natale ale liderilor Radu Roca și Mircea Govor, Botiz, respectiv Supur.

Se pare că a pierdut, însă, Călineștiul în favoarea candidatului independent Ioan Bumb, susținut de o coaliție de partide, dar a câștigat la Bârsău, unde până acum a fost primar PSD.

PNL mai păstrează și Păulești, Odoreu, Săuca, Doba, Apa, Medieșu Aurit, Vama, Târșolț și Certeze, Cămărzana, Pișcolt, Santău, Beltiug, Batarci, Bogdand, Ardud și este lesne de ghicit că în toate aceste localități a câștigat și candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, Adrian Cozma.

În același timp, PSD anunță că păstrează Primăria Homoroade, pentru al cincilea mandat consecutiv, și câștigă Primăria Vetiș în fața veteranului Iuliu Ilyes.

UDMR își păstrează primăriile de care era sigură: Carei, Culciu, Căuaș, Agriș, Tiream, Căpleni, Urziceni, Dorolț, Porumbești, Lazuri, Foieni, Livada, Halmeu, Săcășeni, Ciumești și câștigă Acâș și Pir.

Cea mai importantă victorie a UDMR, după numărătoarea din majoritatea secțiilor de votare, este cea a primarului Kereskenyi Gabor, care câștigă un al treilea mandat la conducerea Primăriei Satu Mare cu un scor lejer de peste 60%.

Forumul Democrat German și-a adjudecat primăriile din Petrești, Sanislău, Cămin, Turulung.

2771 vizite
Distribuie pe