Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rămâne la putere actuala conducere a județului și municipiului Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 10 Iunie 2024

După numărarea voturilor din majoritatea secțiilor de votare se, se întrevede repetarea rezultatelor din urmă cu 4 ani, dar cu voturi mai multe, datorită mobilizării mai bune a electoratului sătmărean.

Astfel, atât Kereskenyi Gabor, cât și Pataki Csaba își asigură fiecare cel de-al treilea mandat consecutiv la conducerile Primăriei, respectiv Consiliului Județean Satu Mare.

Edilul-șef al Sătmarului a obținut aproximativ 65%, în timp ce Pataki Csaba a obținut peste 40% din voturile sătmărenilor.

Următorii în clasamentul pentru Primăria Satu Mare sunt Radu Roca (PSD) cu 15%, și Radu Panait (USR-PMP) cu 11%.

Voturile sunt reflectate și în componența noului Consiliu Local Satu Mare, unde rămâne dominația UDMR, cu mai mult de jumătate din voturile obținute, urmată de PSD și PNL cam la același nivel, cu un ușor avantaj pentru PSD, USR rămâne în Consiliul Local în noua alianță cu PMP și, ca noutate, sunt șanse ca și AUR să aibă doi consilieri.

În ceea ce privește președinția Consiliului Județean, Adrian Cozma se clasează din nou pe locul secund al clasamentului, cu aproximativ 27% din voturi, în timp ce Mircea Govor obține aproximativ 19%.

Aceeași configurație și în lupta pentru locurile din Consiliul Județean, unde tot UDMR conduce cu peste 40% din voturi, urmat de PSD și PNL fiecare cu câte 20% și tot cu șanse pentru AUR să obțină două mandate.

Toate orașele din județul Satu Mare și-au păstrat primarii actuali și raporturile de forțe au rămas cam la fel și la nivelul comunelor, cu o surpriză la Turț, unde candidatul USR a câștigat în fața celui al PNL și, astfel, comuna din Țara Oașului este prima din județ care va avea un primar USR-ist.

759 vizite
Distribuie pe