Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Social-democraţii şi liberalii sătmăreni au bătut palma
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Noiembrie 2009

Urmând exemplul liderilor naţionali, preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD şi PNL au bătut palma pentru susţinerea împreună a lui Mircea Geoană în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

 

Condiţiile înţelegerii au fost prezentate vineri de Gheorghe Ciocan, din partea PSD, şi Ovidiu Silaghi, din partea PNL, în cadrul unei conferinţe de presă.


 

Cei doi lideri judeţeni au apreciat colaborarea de până acum dintre cele două partide ca fiind bună, „cu mici excepţii, peste care am trecut pentru binele judeţului”.

 

„Cred ca acest acord semnat intre cele doua formatiuni politice si care e salutat de majoritatea satmarenilor va aduce si rezultate pe masura. Eu cred ca partidele noastre, impreuna cu cea de-a III-a formatiune politica, care vine cu tot sprijinul spre noi, ma refer la UDMR, vor putea sa scoata tara si, implicit, judetul din criza in care ne zbatem cu totii” – a fost de părere Gheorghe Ciocan.

 

Ovidiu Silaghi a făcut referire la pactul care s-a semnat deja la nivel naţional pentru sprijinirea unui viitor guvern condus de Klaus Johannis, insistând şi asupra garanţiilor pe care le-a oferit PSD în ceea ce priveşte introducerea în programul de guvernare a unor propuneri concrete ale liberalilor, ca eliminarea impozitului forfetar, menţinerea cotei unice de impozitare, reducerea la jumătate a CAS-ului şi, pe baza unei viitoare creşteri economice, reducerea impozitului unic la 10% şi a TVA-ului la 15%.

           

„Le transmitem liberalilor care nu pot sa voteze cu stanga sau nu vor sa voteze cu Mircea Geoana ca este mai bine sa intre in cabina de vot, sa se tina cinci minute de nas si sa puna stampila unde trebuie, decat sa se tina dupa aia de cap, votand cu Basescu” – a declarat Ovidiu Silaghi.

 

Referindu-se la procesul prin care liberalii au contestat schimbarea lui Valentin Macec din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean cu PSD-istul Mircea Govor, preşedintele PNL Satu Mare a afirmat că procesul îşi poate urma cursul firesc, urmând ca Justiţia să se pronunţe în acest caz. În schimb, preşedintele PSD Satu Mare a anunţat că toate problemele conflictuale dintre cele două partide vor fi discutate şi se va încerca să se ajungă la înţelegeri punctuale.

 

În ceea ce priveşte accederea în vreun post în viitorul Guvern Johannis, ambii preşedinţi ai organizaţiilor judeţene de partid au fost de acord că aceste detalii vor fi discutate abia după 6 decembrie.

 

În perioada următoare, conducerea PNL se va adresa membrilor şi simpatizanţilor partidului din judeţ, încercând să-i convingă de oportunitatea susţinerii lui Mircea Geoană împotriva lui Traian Băsescu.

 

Gheorghe Ciocan a anunţat, de asemenea, că a primit promisiuni atât de la Mircea Geoană, cât şi de la Crin Antonescu, că aceştia vor vizita judeţul Satu Mare în perioada următoare.

Tags: pact  psd  pnl  
2255 vizite
Distribuie pe