Locale Altele
Vineri, 28 Ianuarie 2022
Vin, 28 Ian 2022
Bilanţ pozitiv pentru UDMR
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Decembrie 2009

Cu paharele de şampanie în faţă, liderii UDMR din Satu Mare au organizat miercuri o conferinţă de presă mai puţin formală, în cadrul căreia au prezentat bilanţul activităţii partidului reprezentativ al maghiarilor în anul 2009.

 

Atât preşedintele organizaţiei judeţene, Csehi Arpad, cât şi preşedintele executiv Mihai Găman, dar şi preşedintele organizaţiei municipale a UDMR, Kereskenyi Gabor, s-au arătat mulţumiţi de activitatea partidului în acest an, cel mai bun rezultat fiind considerat recenta intrare la guvernare alături de PD-L, ceea ce „deschide vistieria naţională” şi pentru judeţul Satu Mare.

 

Preşedintele Csehi Arpad a declarat că printre priorităţile investiţionale pe care le are în vedere UDMR în judeţul Satu Mare se află realizarea drumului de centură a municipiului-reşedinţă de judeţ, ecologizarea rampelor de deşeuri, extinderea reţelelor de apă şi canalizare la nivelul judeţului, precum şi continuarea proiectului staţiunii turistice de la Luna Şes.

 

În ceea ce priveşte impunerea oamenilor proprii in funcţii administrative în judeţ sau la nivel naţional, Csehi Arpad a declarat că au fost trimise mai multe CV-uri la Bucureşti pentru ocuparea unor posturi importante în diferite ministere, dar la nivel judeţean UDMR are pretenţia doar să ocupe unul dintre cele două posturi de subprefect.

 

În ceea ce priveşte funcţiile de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, solicitate de PD-L, Csehi Arpad a declarat doar că actuala configuraţie a puterii la nivel judeţean reprezintă „un echilibru perfect”, care n-ar trebui modificat. Noi punem pariu, însă, într-o sticlă de Jim Beam, că echilibrul acesta va fi modificat foarte repede.

 

În acelaşi timp, senatorul Tiberiu Gunthner a declarat că „nici nu se pune problema să preluăm posturile de directori deţinute în prezent de PSD-işti”. Mda, iar marmota învelea ciocolata în staniol…


 

În final, liderii UDMR au invitat reprezentanţii presei să ciocnească un pahar de şampanie de sfârşit de an, iar preşedintele Csehi Arpad ne-a urat „La Mulţi Ani şi Casă de Piatră celor care se căsătoresc în 2010”! Şi noi facem aceleaşi urări.

Tags: udmr  bilant  pozitiv  
4047 vizite
Distribuie pe