Locale Altele
Miercuri, 29 Ianuarie 2020
Mie, 29 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sorin Ghilea va fi viceprimar
Florin Răchitan  - Luni, 11 Ianuarie 2010

În urma negocierilor de luni, de la Bucureşti, între şefii locali ai PDL şi UDMR din Transilvania, s-a stabilit atât împărţirea posturilor din administraţiile locale, cât şi a celor de directori de instituţii deconcentrate între reprezentanţii celor două partide.

 

Înţelegerea impusă “la centru” se bazează pe principiul acordării reprezentanţilor UDMR a unui număr de posturi de conducere proporţional cu procentul pe care îl reprezintă etnicii maghiari în populaţia totală a fiecărui judeţ, astfel încât mai mult de o treime din posturile de directori vor fi oferite UDMR-iştilor în judeţul Satu Mare.

 

Acordul de principiu de la Bucureşti poate să ducă şi la schimbarea viceprimarului liberal al Sătmarului, Adrian Albu, locul acestuia urmând să fie luat de consilierul local Sorin Ghilea, susţinut de conducerea PD-L.

 

Democrat-liberalii au pus ochii şi pe cele două posturi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, dar se pare că vor primi doar un singur post, pentru acesta fiind propus actualul director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Valentin Breban.

 

PD-L îl va schimba şi pe propriul subprefect, Dan Alin, cu actualul director de cabinet al prefectului, Samuel Ţânţaş.

 

Detaliile vor fi stabilite în cursul negocierilor care se vor desfăşura la nivel local, la sfârşitul acestei săptămâni, între liderii judeţeni ai PD-L şi UDMR.

Tags: sorin ghilea  viceprimar  satu mare  
1581 vizite
Distribuie pe