Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Noua conducere a tineretului PD-L
Sergiu Lenghel  - Joi, 11 Februarie 2010

Noua conducere a tineretului sătmărean din PD-L ţinteşte funcţii importante în administraţia locală.

După demisia fostului preşedinte, Vasile Lup, de la şefia Organizaţiei Judeţene de Tineret a PD-L Satu Mare, interimatul a fost preluat de Florin Gal, propus de seniorii partidului şi votat în unanimitate de Biroul Permanent de Tineret.

 

Anunţul oficial a fost făcut joi în cadrul unei conferinţe de presă, la care a mai participat şi Radu Nicoară – prim-vicepreşedintele organizaţiei, Marius Meghişan – secretarul general şi Maria Codrea – preşedintele Organizaţiei Locale din Drăguşeni (comuna Turulung), aceasta fiind şi cea mai tânără şefă din cadrul OT PD-L.

 

Mandatul interimar lui Florin Gal se va încheia odată cu organizarea alegerilor interne pentru şefia OT PD-L Satu Mare, acestea având loc, cel mai probabil, în luna mai sau iunie. O candidatură a şi fost deja anunţată, secretarul general al organizaţiei, Marius Meghişan, intenţionând să ocupe această funcţie.

 

În ceea ce priveşte obiectivele tinerilor democrat-liberali, Florin Gal, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Carei, a declarat că îşi doreşte promovarea unor membri pe poziţii eligibile la viitoarele alegeri pentru Consiliul Local şi cel Judeţean, fiind de părere că până în urmă cu doi ani aceştia nu au avut posibilitatea să ajungă în administraţia locală.

 

La nivelul instituţiilor deconcentrate situaţia este însă alta, cinci membri ai OT PD-L ocupând funcţii de conducere în diferite instituţii: Radu Nicoară – directorul Oficiului Judeţean de Poştă, Marius Meghişan - directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Florin Ciote – directorul coordonator al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, Florin Gal – directorul adjunct al aceleiaşi instituţii şi fratele acestuia, Călin Gal – directorul coordonator al Direcţiei Judeţene de Tineret.

 

Printre obiectivele organizaţiei se mai numără realizarea unui site propriu şi a unei broşuri prin care să fie promovate acţiunile tinerilor democrat-liberali, dar şi organizaţiile locale, până în prezent fiind înfiinţate 15 filiale în tot judeţul.

 

Secretarul general Marius Meghişan a spus că se doreşte înfiinţarea de organizaţii locale în toate comunele, iar pentru a socializa mai bine, cei peste 450 de membri din OT PD-L  vor organiza meciuri de fotbal între ei, dar şi cu tinerii din PSD, PNL şi UDMR.

 

Maria Codrea, preşedintele Organizaţiei Locale din Drăguşeni, ocupă această funcţie din octombrie anul trecut, fiind şi vicepreşedinte la Organizaţia de Elevi a partidului.

Deşi la ora actuală filiala din Drăguşeni numără doar 20 de membri, eleva de 18 ani a Colegiului Naţional „Ioan Slavici” are ambiţii mari pe linie politică, implicându-se activ în organizarea unor acţiuni, una dintre ele fiind şi petrecerea de Valentine’s Day, ce va avea loc sâmbătă la Taberele Şcolare, iar sătmărenii care vor să se „căsătorească” pentru o zi sunt invitaţi în aceeaşi zi, de la ora 14.00, în faţa sediului PD-L din Piaţa Libertăţii.

Tags: tineret  pdl  conducere  
7337 vizite
Distribuie pe