Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Eurodeputatul Iuliu Winkler la Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Vineri, 21 Mai 2010

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler s-a aflat vineri la Satu Mare. Vizita are loc la doar câteva zile după "Săptămâna Europeană a IMM-urilor", eveniment organizat de Comisia Europeană, fiind a doua ediţie la care participă şi Satu Mare.

 

La Casa Schwab s-a desfăşurat un seminar având ca temă "Promovarea IMM-urilor în economia UE şi în România", întâlnire la care au participat oficialităţile locale şi oameni de afaceri.

 

Camera Meşteşugarilor, Asociaţia Economică Româno-Germană şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare au fost organizatorii acestui seminar, unde au avut loc discuţii extrem de utile, după cum a declarat eurodeputatul în cadrul unei conferinţe de presă.

 

"Este nevoie de o nouă politică de dezvoltare regională. Ne trebuie o gândire regională. UDMR acordă o atenţie deosebită proiectelor de acest gen şi le voi sprijini şi pe cele din Satu Mare" - afirmă Winkler.

 

Acesta a făcut referire şi la programul "Strategia Europa 2020", proiect elaborat de Comisia Europeană, pe care îl consideră extrem de important în perspectiva construcţiei bugetelor UE începând cu anul 2014.

"Se află încă în dezbatere proiectul. Am amânat o rezoluţie pentru că eram nemulţumit de conţinutul propunerii legate de sprijinul financiar al  IMM-urilor din noile state ale UE"
- precizează deputatul european, care pledează pentru păstrarea cuantumului alocat politicii agricole comune şi dezvoltării regionale pentru a recupera decalajul, mai ales din punct de vedere al infrastructurii, faţă de statele din vestul UE.

 

Iuliu Winkler a anunţat la Satu Mare că va depune amendamente în Parlamentul European pentru mobilitatea forţei de muncă şi recunoaşterea diplomelor în străinătate.

 

După întâlnirea cu mass-media, la care au luat parte şi prefectul Radu Giurcă, respectiv deputatul UDMR Erdely D. Istvan, invitaţii au asistat la un program artistic, cu muzică germană şi o paradă a modei prezentată de firma Inedit.

923 vizite
Distribuie pe