Locale Altele
Marti, 23 Aprilie 2024
Marti, 23 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii susţin descentralizarea sistemului de sănătate
Florin Răchitan  - Luni, 21 Iunie 2010

A-pro-pos de vizita ministrului Sănătăţii la Satu Mare, cu ocazia semnării documentelor de predare a spitalelor către autorităţile judeţene, liberalii au convocat şi ei o conferinţă de presă pe aceeaşi temă. Şi s-au declarat foarte de acord cu descentralizarea sistemului de sănătate.

 

Reprezentanţii Comisiei de Sănătate din cadrul PNL, Diana Mitruţ – manager interimar al Spitalului Orăşenesc din Negreşti-Oaş şi Virgil Enătescu – directorul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare au salutat decizia de a preda autorităţilor locale managementul spitalelor, considerând că în acest fel există şanse bune pentru a creşte calitatea serviciilor medicale.

 

În acelaşi timp, Diana Mitruţ a subliniat faptul că, cel puţin deocamdată, spitalul din Negreşti-Oaş va rămâne subordonat Consiliului Judeţean, pentru a avea acces la o finanţare masivă din fonduri europene şi şi-a exprimat rezervele cu privire la capacitatea Primăriei Negreşti-Oaş de a asigura funcţionarea unei unităţi spitaliceşti care deserveşte, practic, populaţia din toată Ţara Oaşului.

 

Virgil Enătescu a pus accentul pe necesitatea punerii la punct a unui sistem deschis şi concurenţial în care se va face „selecţie naturală” în rândurile cadrelor medicale şi şi-a exprimat speranţa că numărul de paturi din fiecare spital nu va fi limitat pe criterii mai mult politice, cum s-a întâmplat până acum. El solicită autorităţilor să pună la dispoziţia unor centre medico-sociale paturile desfiinţate în spitalele normale.

1867 vizite
Distribuie pe