Locale Altele
Vineri, 25 Septembrie 2020
Vin, 25 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ooooohhh daaaa, Nutzi!!!
Florin Răchitan  - Luni, 5 Iulie 2010

După o aşteptare îndelungată, visul populaţiei masculine a judeţului Satu Mare s-a împlinit: Nutzi, adică ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ne-a vizitat, chiar dacă această vizită a fost „una scurtă”, din cauza programului domniei sale, care suntem siguri că e foarte „încărcat”.


 

Primii care au avut noroc la ea au fost, bineînţeles, şefii judeţului, care au aşteptat-o la limita de judeţ, pe dealul de la Huta-Certeze, şi au şi îmbrăcat-o în straie oşeneşti, că-i şade bine. Cu această ocazie, deputatul PD-L Ioan Holdiş a reuşit să stârnească invidia tuturor, „ajutând-o” să se îmbrace. Numa’ să nu vadă nevastă-sa poza asta!


 

Superbul costum popular oşenesc a fost un cadou din partea primarului din Certeze, mândru că s-a putut fotografia cu bunăciunea de ministru, după care tot alaiul s-a îndreptat spre Negreşti-Oaş, unde pe Elena Udrea o aşteptau alte momente protocolare, dar şi îndatoriri oficiale, că doar pentru asta a venit în judeţ, teoretic.

La sediul Primăriei Negreşti-Oaş a semnat contractul de finanţare pentru proiectul modernizării ambulatoriului de la Spitalul Orăşenesc, ceea ce va îmbunătăţi considerabil serviciile medicale pentru toată populaţia Ţării Oaşului. Valoarea totală a proiectului este de aproape trei milioane RON, din care peste 2,2 milioane provin din fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor fi finalizate în următorii doi ani.

 

La întâlnirea de la Negreşti, Elena Udrea şi-a adus aminte că în copilărie a fost într-o tabără şcolară în această zonă şi de-atunci i-au rămas amintiri plăcute legate de fancurile cu dulceaţă, aşa că abia aştepta să revină pe aceste plaiuri. Din păcate, gazdele au primit-o doar cu tradiţionala pâine cu sare şi cu palincă oşenească zdravănă, aşa că va trebui să revină pentru a-şi satisface pofta, ceea ce a şi promis că va face cât mai curând.


 

Din Oaş, coloana oficială a pornit în trombă spre Satu Mare, pentru a nu întârzia prea mult la întâlnirea programată cu primarii şi directorii de instituţii deconcentrate din judeţ. Sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean a fost plină cu primari PDL-işti, dar şi câţiva UDMR-işti şi chiar PSD-işti, care ţineau neapărat să-i pună ministrului întrebări legate de chestii administrative, la care răspunsurile erau, invariabil, ceva de genul: „Ne vom interesa şi vom vedea ce putem face”.


 

Toate acestea cam în 15 minute, apoi încă două minute o „conferinţă de presă” în cadrul căreia Elena Udrea a lăudat proiectul Luna Şes, considerând că acesta trebuie să fie finanţat în continuare. Yeah, right!


 

Pentru ca întâlnirea cu primarii să nu fie doar un dialog al surdo-muţilor, conducerea judeţului a pregătit şi dosarele pentru proiectele de reabilitare a şcolilor din Turulung şi Petreşti, care au fost semnate de doamna ministru şi primarii localităţilor respective.


 

Apoi a urmat „punctul culminant” care redă esenţa vizitei: oficialităţile de la masa de prezidiu s-au înghesuit s-o pupe pe blondă, în uralele mulţimii de primari din sală, în timp ce Ocsike, fotograful, nu mai prididea să facă poze, exclamând: „Pfoai, e mai bunoacă în realitate ca la televizor”!


 


În final, Nutzi s-a scuzat pentru că şi-a scurtat vizita programată iniţial pentru două zile, motivând că trebuie să plece în zonele afectate de inundaţii. O credem pe cuvânt şi suntem convinşi că prezenţa ei la faţa locului va ridica moralul sinistraţilor. Scumpa de ea!

 

7272 vizite
Distribuie pe