Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii, nemulţumiţi de răspunsul prefectului
Florin Răchitan  - Duminica, 19 Decembrie 2010

În urmă cu mai bine de o lună, conducerea judeţeană a Partidului Naţional Liberal a adresat Prefecturii Satu Mare o petiţie prin care îşi exprima protestul faţă de ceea ce considera a fi discriminare politică practicată de Guvern la împărţirea unor bani din fondul de rezervă al statului către unele primării.

 

Liberalii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că localităţile din judeţul Satu Mare conduse de primari liberali nu au primit nici un ban, cu excepţia uneia, toate sumele fiind virate spre comunele sau oraşele cu primari PDL-işti ori UDMR-işti.

 

În timpul unei conferinţe de presă de săptămâna trecută, liberalii i-au amintit prefectului că se apropia finalul termenului legal până la care avea obligaţia să le ofere un răspuns oficial, iar a doua zi au şi primit un fax la sediul PNL Satu Mare, cu răspunsul reprezentantului Guvernului în judeţ.

 

În cadrul unei alte conferinţe de presă, organizată duminică, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef, şi consilierul judeţean Mircea Pal au analizat critic textul acelui răspuns, menţinându-şi punctul de vedere potrivit căruia Guvernul îi avantajează pe primarii „portocalii” la împărţirea banilor de la bugetul public.

 

„E absurd ce se întâmplă. PDL-iştii uită că şi în comunele cu primari liberali există şi electorat care i-a votat pe ei sau pe preşedintele Băsescu. Prin tăierea fondurilor către aceste localităţi, PDL-iştii îşi bat joc şi de cei care i-au votat tocmai pe ei” – a declarat Adrian Ştef.

 

El a amintit că multe primării din judeţ se zbat în incapacitate de plată şi este foarte posibil să se ajungă la premiere în istoria administraţiei publice din România, adică la „falimentul” unor primării. Dintre acestea le-a amintit pe cele din Târşolţ, Terebeşti sau Bogdand, care au deja conturile blocate şi nu mai pot să plătească nici salariile profesorilor de la şcolile locale.

 

„Guvernul refuză să asigure bani primăriilor pentru ca acestea să-şi plătească datoriile faţă de firmele ce au realizat diverse lucrări de construcţii în ultimii doi ani. Aceste firme dau faliment pe rând şi, la rândul lor, nu mai au cum să-şi plătească nici contribuţiile la bugetul statului. Avem convingerea că prefectul Radu Giurcă nu este străin de situaţia creată, deoarece Guvernul l-a consultat, cu siguranţă, atunci când a stabilit priorităţile la împărţirea banilor pentru judeţul Satu Mare” – a afirmat Adrian Ştef.

 

El a precizat că la şedinţa de Consiliu Judeţean de luni se va încerca o redistribuire echitabilă a banilor rămaşi în bugetul judeţului, tocmai pentru a „corecta” aceste măsuri ale Guvernului.

 

La rândul lui, consilierul judeţean Mircea Pal a făcut referiri la proiectul de buget al Guvernului pe anul viitor, subliniind faptul că acesta va fi construit pe ideea de a dirija puţinii bani rămaşi în vistieria statului spre „clientela portocalie”.

2305 vizite
Distribuie pe