Locale Altele
Sambata, 11 Iulie 2020
Sam, 11 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Partidul Poporului încă nu există oficial, dar deja funcţionează
Florin Răchitan  - Miercuri, 9 Martie 2011

Cu toate că la nivel central Partidul Poporului încă nu este înregistrat oficial al tribunal, conducerea comitetului de iniţiativă pentru formarea organizaţiei judeţene Satu Mare a acestei formaţiuni politice a susţinut deja prima conferinţă de presă în sediul închiriat în Casa de Modă, la etajul IV.

 

Liderul comitetului de iniţiativă, care şi-a asumat sarcina de preşedinte al viitoarei organizaţii judeţene, Dorin Pop, şi-a prezentat principalii colaboratori în această misiune: pe vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Vasile Sima, preşedintele organizaţiei municipale Satu Mare, Petru Ardelean, şi preşedintele organizaţiei locale din Pomi, Vasile Barbur.

 

Liderul judeţean a declarat reprezentanţilor presei că demersurile pentru înfiinţarea la Satu Mare a unei filiale judeţene a partidului condus de omul de televiziune Dan Diaconescu au început în luna ianuarie, iar acum se aşteaptă o decizie favorabilă privind înregistrarea la tribunal a formaţiunii politice, pentru a-şi putea începe oficial activitatea.

 

Deocamdată, potrivit declaraţiilor lui Dorin Pop, la nivelul judeţului sunt „în aşteptare” 32 de organizaţii locale, cu 835 membri care au semnat adeziuni. Sediul din Casa de Modă este deschis zilnic, de luni până vineri între orele 9 – 19, iar sâmbătă între 10 – 16.

 

Cei de la masa de prezidiu au prezentat apoi câteva linii generale ale strategiei politice pe care o au în vedere pentru a accede la conducerea României, respectiv principiile pe baza cărora va funcţiona partidul.

 

Din declaraţiile uşor naive şi cu iz populist ale liderilor judeţeni, dintre care a ieşit în evidenţă fostul PRM-ist şi PNG-ist Petrică Ardelean zis Trepiedul, am reţinut câteva idei principale:

 

-         acordarea unor finanţări de câte 20.000 de euro pentru oricine prezintă planuri de afaceri viabile;

-         înfiinţarea unei aşa-numite Companii Naţionale „Averea Poporului” la care ar urma să fie acţionari toţi cetăţenii României, cu scopul de a împărţi echitabil „ce a mai rămas din avutul statului după două decenii de jaf”;

-         confiscarea averilor dobândite ilicit;

-         reducerea TVA la 10%;

-         eliminarea subvenţiilor pentru partidele politice, precum şi a salariilor parlamentarilor, ale miniştrilor şi al preşedintelui României, aceştia urmând să primească doar donaţii din partea alegătorilor;

-         cumpărarea de către stat a terenurilor arabile lăsate în paragină şi investiţii masive în agricultura bio;

-         introducerea sistemului de tip american prin care cetăţenii să devină juraţi în instanţe;

-         introducerea răspunderii materiale în cazul judecătorilor şi procurorilor pentru deciziile pe care le iau;

-         interzicerea arestului preventiv, cu excepţia infracţiunilor comise cu violenţă;

-         controale o singură dată pe an la orice firmă;

-         construirea unui număr minim de 200.000 de locuinţe sociale la nivel naţional.

 

Reprezentanţii partidului care s-au declarat „de centru şi atât” au dat asigurări că în cazul nerealizării acestor promisiuni, îşi vor da cu toţii demisia. Ei doresc să alcătuiască liste cu candidaţi pentru alegerile locale de anul viitor, dar încă nu au dorit să-şi nominalizeze candidaţii pentru posturile de primari sau consilieri judeţeni. În ceea ce priveşte eventuale alianţe politice, ei se simt atât de siguri pe succesul lor pe cont propriu încât au afirmat că deocamdată nu se vor alia cu nimeni.

1560 vizite
Distribuie pe