Locale Altele
Luni, 26 Octombrie 2020
Luni, 26 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liviu Dragnea vrea activişti PSD în fiecare scară de bloc
Florin Răchitan  - Vineri, 1 Aprilie 2011

Vizitând mai multe organizaţii judeţene ale Partidului Social-Democrat din Transilvania, secretarul general al acestei formaţiuni politice, Liviu Dragnea, a ajuns vineri şi la Satu Mare, unde analizează activitatea PSD-iştilor de aici şi participă la înfiinţarea înfiinţarea Ligii Studenţilor.


 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la amiază la sediul PSD Satu Mare, la care au participat şi preşedintele organizaţiei judeţene, Valer Marian, prim-vicepreşedintele Gheorghe Ciocan, şi preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare, Dorel Coica, secretarul general  Liviu Dragnea a apreciat activitatea şi rezultatele acestei organizaţii judeţene ca fiind bune, observând totuşi că „sătmărenii pot mai mult”.

 

„Sistemul de organizare trebuie să fie mai riguros şi să fie implementat la nivelul tuturor organizaţiilor locale” – a declarat Liviu Dragnea, care le-a recomandat liderilor PSD sătmăreni ca până în luna septembrie să organizeze, după modelul funcţional deja în alte judeţe, o reţea de „activişti de partid pe fiecare uliţă şi pe fiecare scară de bloc” pentru a se crea o legătură directă între partid şi populaţie.

 

El şi-a exprimat speranţa că, prin implementarea acestui sistem, PSD Satu Mare ar putea ajunge cea mai puternică organizaţie judeţeană din Transilvania, fiind convins că liderii ei sunt capabili să ducă acest plan la bun sfârşit.


 

Liviu Dragnea a recunoscut faptul că rezultatele slabe pe care le-a avut PSD în Transilvania începând cu 2004 se datorează lipsei de atenţie din partea conducerii centrale pentru a desemna candidaţii potriviţi în primul rând la alegerile locale. „S-a văzut clar din datele statistice că PSD obţine rezultate mai bune la toate alegerile în localităţile unde şi primarii sunt PSD-işti, de aceea alegerile locale de anul viitor sunt pentru noi Prioritatea 0” – a anunţat secretarul general al partidului.

 

În ceea ce priveşte pregătirile pentru alegerile de anul viitor, Liviu Dragnea a apreciat colaborarea bună pe care o au la nivel local, la Satu Mare, partidele ce fac parte din Uniunea Social-Liberală, bazându-se pe relaţiile personale dintre membrii lor, pe care se poate construi o uniune solidă.
 

 

El a vorbit şi despre etapele desemnării candidaţilor comuni ai USL pentru alegerile locale, anunţând că primul pas va fi realizarea unui sondaj de opinie în perioada mai – iulie, pentru a cunoaşte numele preferate şi susţinute de populaţie. Pe baza acestui sondaj vor urma negocierile la nivelul conducerilor centrale ale celor trei partide din USL, Dragnea dând asigurări că se va acorda o atenţie deosebită Transilvaniei şi se va ţine cont şi de ponderea maghiarilor în populaţia fiecărui judeţ.

 

În legătură cu influenţa pe care o are minoritatea maghiară în politica românească, Liviu Dragnea a atras atenţia UDMR-ului că ar putea pierde sprijinul propriului electorat, care l-ar putea considera „complice” la situaţia dezastruoasă în care a ajuns ţara sub guvernarea asigurată într-o anumită măsură şi de partidul reprezentativ al maghiarilor.


 

„Noi am transmis liderilor UDMR în mod repetat invitaţia de a părăsi actuala coaliţie guvernamentală şi de a face împreună cu noi o nouă construcţie politică, altfel riscă să nici nu mai intre în Parlament. Dacă UDMR-iştii vor lua o decizie în acest sens într-un timp rezonabil, noi îi aşteptăm şi e posibil să mai depunem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc sau chiar să iniţiem o suspendare a preşedintelui Băsescu, deşi nu acesta este obiectivul nostru principal” – a declarat Dragnea.  

1621 vizite
Distribuie pe