Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Boc şi amazoanele la Satu Mare
Ioana Gavrau  - Joi, 5 Mai 2011
Premierul României, Emil Boc, a venit la Satu Mare însoțit de amazoanele din partid. De o atenție sporită s-a bucurat ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, dar și consiliera președintelui României, Raluca Turcan, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase.


Emil Boc a ajuns în Satu Mare în jurul orei 14.00, ședința de partid fiind organizată la restaurantul Melody. Boc și-a prezentat în fața colegilor moțiunea „România dreaptă, România puternică“ și a declarat că a primit sprijinul organizației județene a PD-L Satu Mare, care îl susţine la președinția partidului.


Vreau să îi multumesc lui Ioan Holdiș pentru că azi ne-a permis să prezentăm moțiunea România dreaptă, România puternică. Este unul dintre cei 33 de președinți de organizații care susțin moțiunea pe care o depun la Congres pentru continuarea mandatului meu la președinția PD-L“, a declarat primul-ministru.

Proiecte în valoare de 200 de milioane de euro

Premierul Emil Boc a declarat că judeţul Satu Mare nu a fost uitat de Guvern, iar în momentul de față urmează să fie alocați bani pentru infrastructură, apă, canal, stații de epurare.

Numai pe fonduri europene există pentru Satu Mare proiecte în valoare de 200 de milioane de euro. În ceea ce privește domeniul infrastructurii, există alocate fonduri în valoare de 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă reabilitare de drumuri județene și de interes local, canalizare, apă, stații de epurare“, a spus Boc.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că proiectul ce vizează centura de ocolire a Careiului este în plină desfășurare.


Lucrarea pentru centura de ocolire Carei a fost deja licitată și în perioada următoare se va semna contractul de execuție, iar pentru centura Satu Mare a fost deja făcut studiul de fezabilitate. Din păcate, proiectul este finanțabil doar din 2014. Încercăm să găsim soluții de finanțare cât mai repede. Mai mult, 130 de kilometri de drum urmează să fie finanțați prin intermediul BEI. Reabilitarea DN19 Bihor - Satu Mare – Baia Mare este un proiect aflat în execuție. Stația de cale ferată din Carei urmează să fie modernizată din banii europeni“, a spus Anca Boagiu.


Boc a ținut să sublinieze importanța noului Cod al Muncii. În doar trei zile de controale, după intrarea în vigoare a Codului Muncii pentru combaterea muncii la negru, s-au înregistrat 60.700 de noi contracte de muncă, asta în condițiile în care în luna aprilie se înregistrau pe zi maxim 10 contracte de muncă. Cred că vom reuși să stopăm munca la negru“, a spus premierul.

Sală de sport inaugurată la Micula

Oficialii PD-L s-au deplasat la Micula pentru a inaugura noua sală de sport, a cărei valoare depășește 32 miliarde lei vechi. Boc a fost invitat special de fiul satului, deputatul Ioan Holdiș, care este şi președintele Organizației Județene a PD-L Satu Mare. Ei au fost întâmpinați de localnici cu pâine și sare.Doar Elena Udrea a participat la momentul festiv, celelalte amazoane nemaifiind prezente. După ce premierul a semnat în cartea de onoare și după ce fiecare și-a terminat speach-ul, Boc a inaugurat terenul de fotbal.
El a șutat la poartă, însă a nimerit doar din a doua încercare. După ce și-a făcut numărul, premierul a urcat în microbusul închiriat de partid și a plecat spre aeroport.
Elena Udrea a promis că peste aproximativ trei săptămâni se va întoarce la Micula pentru a inaugura blocul ANL.


3555 vizite
Distribuie pe