Locale Altele
Miercuri, 15 Iulie 2020
Mie, 15 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Finanțare europeană de 219 milioane euro pentru Satu Mare
Ioana Gavrău  - Joi, 9 Iunie 2011
Președintele interimar al Organizației Muncipale a PD-L Satu Mare, Nicolae Șuta, susține că economia României începe să se miște. Conform acestuia, cifrele privind scăderea ratei șomajului indică o ieșire din recesiune. Date privind numărul contractelor de muncă, dar și situația atragerii fondurilor europene au fost prezentate joi în cadrul unei conferințe de presă.

Alături de președintele interimar, la conferință au luat parte secretarul executiv al organizației, George Filip, respectiv directorul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit nr. 6 Nord Vest, Mihai Seucea.

Programul Națioanal de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 este un program de finanțare europeană prin care România primește de la UE fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea agriculturii și a satului românesc. Până în luna mai 2011, la nivelul țării au fost depuse 60.870 de proiecte, cu o valoare de 13,5 miliarde de euro. Dintre acestea au fost selectate 31.414 și finanțate 29.312.

Valoarea plăților efectuate către toți beneficiarii de până acum este de 2 miliarde de euro, reprezentând un grad de absorție de 20% din alocarea aferentă Programului. Pentru anul 2011 au fost stabilite un număr de 16 sesiuni de depunere de proiecte, cu o alocare financiară totală de 1,64 milioane de euro“, a spus Seucea.

La nivelul județului Satu Mare au fost depuse nu mai puțin de 1941 de proiecte, valoarea totală depășind cifra de 520 milioane de euro. Dintre acestea au fost selectate 902 și contractate 842, valoarea lor fiind de 219 milioane de euro.

Noul cod al muncii este benefic

Președintele interimar al Organizației Municipale a PD-L Satu Mare, Nicolae Șuta, a vorbit despre noul Cod al Muncii și efectele benefice pe care le-a avut asupra populației.

„Noul Cod al Muncii este flexibil și definește atribuțiile angajatorului, dar și ale angajatului. Este nevoie de contracte de muncă, rata șomajului a scăzut considerabil, în Satu Mare ajungând la 4.97%. Economia României începe să se miște, este un început viabil“, a spus acesta.

Și secretarul executiv al Organizației Municipale a vorbit efectele benefice ale Codului. Numai în luna mai a anului 2011, la nivel central au fost încheiate un număr de 335.000 de contracte noi de muncă.

În acest fel am reușit să reducem munca la negru. Totodată, prin acest cod, firmele primesc un real sprijin. Se acodă subvenții angajatorilor care încadrează tinerii absolvenți, se încurajează ucenicia și angajarea tinerilor pe perioada vacanțelor. Totodată, se acordă subvenții angajatorilor care încadrează în muncă șomeri care mai au 3 ani până la pensionare, iar firmele care angajează persoane cu handicap pentru o perioadă de cel puțin 2 ani beneficiază lunar de 500 lei“, a spus George Filip.2008 vizite
Distribuie pe