Locale Altele
Vineri, 28 Februarie 2020
Vin, 28 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul zice că Sătmarul e peste media pe ţară
Florin Răchitan  - Miercuri, 27 Iulie 2011

Răspunzând la conferinţa de presă de miercuri unei întrebări privind eventuala sa candidatură pentru un nou mandat la conducerea primăriei, Iuliu Ilyes a acuzat un consilier local, posibil contracandidat, că a început deja campania electorală denigrând în mod constant toate valorile pe care le are municipiul Satu Mare şi prezentându-l într-o lumină proastă în comparaţie cu alte oraşe.

 

Edilul-şef susţine că, dacă ne luăm după orice statistică şi facem comparaţii concrete cu alte oraşe, Sătmarul se clasifică între primele 15 reşedinţe de judeţ la nivel naţional în ceea ce priveşte calitatea vieţii.

 

„Numai porcul îşi spurcă propriul coteţ, aşa că nu înţeleg de ce trebuie dat Satu Mare mereu ca exemplu negativ, când lucrurile nu sunt chiar atât de negre. Oamenii au nevoie de sentimente pozitive când se gândesc la oraşul lor, o campanie electorală nu se poate face doar cu critici nefondate” – a afirmat Iuliu Ilyes.

 

În ceea ce priveşte posibila candidatură pentru un nou mandat, primarul nu a dat un răspuns clar privind intenţiile sale, declarând doar că are destule motive atât pentru a candida, cât şi pentru a nu candida, iar despre o decizie personală în acest sens va vorbi la momentul potrivit.

 

Decizia finală o va lua, însă, UDMR, probabil în toamna acestui an, prin vot democratic exprimat de membrii Consiliului Reprezentanţilor pentru fiecare potenţial candidat înscris pe listă.

 

„Oricum, eu i-aş invita pe toţi cei doritori să candideze la Primăria Satu Mare să petreacă doar o săptămână în această instituţie, să se familiarizeze cu legislaţia şi mecanismele de funcţionare, nu de alta, dar măcar să pornim în campania electorală în cunoştinţă de cauză. Oricine va fi primar de anul viitor la Satu Mare, trebuie să se pregătească pentru cel mai greu mandat, situaţie valabilă pentru întreaga administraţie publică locală din România” – a atenţionat Iuliu Ilyes.

1502 vizite
Distribuie pe