Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Valer Marian îşi donează indemnizaţia de senator unor familii sărace
Florin Răchitan  - Duminica, 5 Februarie 2012

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Valer Marian, a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi donează indemnizaţiile pe care le primeşte în calitate de senator, în timpul grevei parlamentare a Opoziţiei, unor familii nevoiaşe, pe care, de-altfel, le ajută în mod sistematic de când a fost ales în Parlament.

 

„Este vorba despre şase familii numeroase, cu probleme mari, atât sociale, cât şi de sănătate, cu copii care suferă de autism, leucemie sau alte boli. Nu e prima dată când ajut aceste familii, dar acum am decis, la recomandarea conducerii naţionale a PSD, să le donez toate indemnizaţiile pe care le voi primi în timpul grevei parlamentare, adică până când Guvernul Boc îşi va da demisia” – a precizat Valer Marian.

 

El a dat detalii despre motivele şi modul de derulare a grevei parlamentare iniţiate în cursul săptămânii trecute de aleşii de pe listele partidelor din Opoziţie, o acţiune fără precedent în vreo ţară din Uniunea Europeană.

 

„Românii trebuie să înţeleagă că facem această grevă din cauza imposibilităţii de a ne exercita mandatul pentru care am fost aleşi, în condiţiile în care guvernul şi-a asumat răspunderea pentru 14 legi importante, iar cinci dintre acestea au fost deja declarate neconstituţionale. Trebuie să fie clar, însă, că ne vom prezenta zilnic la Parlament, dar vom participa doar la şedinţele în care se votează proiecte de legi urgente care au efecte asupra nivelului de trai al populaţiei, cele privind procesul electoral sau ratificarea unor acorduri internaţionale importante” – a declarat senatorul.

 

El s-a referit şi la ultimele declaraţii ale şefului Delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, pe care le consideră „părtinitoare la adresa actualei Puteri” şi „ingerinţe grave în treburile interne ale României”, exprimându-şi speranţa că nu confundă România cu vreo ţară bananieră din America Latină ori cu vreun fost protectorat din Asia sau Africa (Iran, Afganistan, Egipt), unde amestecul americanilor a avut consecinţe dezastruoase pentru popoarele respective, dar şi pentru americanii înşişi.

 

În ceea ce priveşte „dezertările” din ultima vreme ale unor parlamentari din partidul de guvernământ, preşedintele PSD Satu Mare a anunţat că şi alţi aleşi pe aceleaşi liste vor să părăsească barca Puterii actuale, în condiţiile în care coaliţia guvernamentală este menţinută doar prin şantaj de creatorul ei, Traian Băsescu.

Senatorul sătmărean a amintit numele unor lideri ai UNPR, precum Marian Sârbu, Cristian Diaconescu sau Gabriel Oprea, dar şi ai unora din UDMR, precum Borbely Laszlo sau Verestoy Attila, pe care Băsescu i-ar avea la mână cu dosare la DNA.

 

„Conform informaţiilor mele, în UDMR activează şapte ofiţeri sub acoperire ai diferitelor servicii secrete româneşti. Este vorba despre parlamentari, primari şi preşedinţi de consilii judeţene, iar numele lor tocmai au fost deconspirate preşedintelui Băsescu, aşa că acum ar fi momentul pentru UDMR să se desprindă din coaliţia guvernamentală” – a sfătuit Valer Marian.

 

În finalul conferinţei de presă, senatorul sătmărean a informat că ştie despre „conclavul” ce a avut loc la Bucureşti cu participarea reprezentanţilor serviciilor secrete româneşti, în care s-a folosit pentru prima dată termenul „neutralizare” la adresa persoanei sale.

 

„Deoarece am făcut armata într-o unitate specială de intervenţie, cunosc semnificaţia termenilor folosiţi în ordine crescătoare de serviciile secrete (contracarare – neutralizare – eliminare – lichidare), dar ţin să-i anunţ pe care folosesc asemenea termeni că, fiind printre primii care au intrat şi au percheziţionat sediul Securităţii de pe strada Prutului în timpul Revoluţiei din 1989, cunosc exact locaţia biroului colonelului Coşarcă (actualul şef al SRI Satu Mare – n.r.), dar şi a văgăunii subterane în care ar trebui să se ascundă, la nevoie” – a încheiat Valer Marian.

1768 vizite
Distribuie pe