Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Coica şi Ştef promit mulţi bani de la Guvern pentru sătmăreni
Florin Răchitan  - Sambata, 12 Mai 2012

Faptul că Uniunea Social Liberală se află la guvernare, iar ministrul Transporturilor este sătmărean constituie avantaje de care USL Satu Mare vrea să profite din plin, iar sătmărenii trebuie să ţină seama de acest aspect atunci când vor vota candidaţii la alegerile locale din 10 iunie.

 

Aceasta este concluzia conferinţei de presă susţinută vineri de candidaţii USL pentru Primăria şi preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, Dorel Coica, respectiv Adrian Ştef, împreună cu doi dintre principalii candidaţi ai USL pentru Consiliul Local Satu Mare, profesorul Ioan Pop şi academicianul Virgil Enătescu.

 

Liberalul Adrian Ştef a declarat că, deşi în trecut cele două partide principale care alcătuiesc Uniunea Social-Liberală, PSD şi PNL, au fost adversare, acum modelul de la Satu Mare, cu liste comune de candidaţi în majoritatea localităţilor din judeţ, demonstrează unitatea acestei formaţiuni politice, în folosul sătmărenilor.

 

El a anunţat, de asemenea, că proiectele pe care le au împreună candidaţii USL pentru Primăria Satu Mare şi pentru şefia Consiliului Judeţean,  mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, sunt în strânsă legătură unele cu altele. Unele proiecte sunt noi, dar cei doi candidaţi doresc să continue şi proiecte începute deja de actuala administraţie, dacă acestea se dovedesc a fi cu adevărat utile sătmărenilor.

 

Vorbind despre problema diferenţelor de ideologie dintre cele două partide principale din USL, Virgil Enătescu a subliniat partea comună a ideologiilor: necesitatea reinstaurării democraţiei, a legalităţii şi a încrederii în instituţiile statului.

 

La rândul lui, Ioan Pop le-a transmis colegilor profesori şi celorlalţi bugetari să aibă încredere că Guvernul Ponta va reîntregi salariile tăiate de Guvernul Boc, iar reprezentanţii USL din Satu Mare au deja promisiuni ferme din partea conducerii Guvernului că vor beneficia de tot sprijinul necesar pentru realizarea unor investiţii importante, precum cel de-al treilea pod peste Someş şi şoseaua de centură a Sătmarului, în cazul în care aceştia vor ajunge la conducerea administraţiei locale şi judeţene.

 

„Oraşul este îndatorat peste măsură, în urma creditelor bancare accesate de actuala conducere a Primăriei, iar la momentul potrivit îi vom anunţa pe toţi sătmărenii cam câţi bani înseamnă această datorie pentru fiecare dintre noi” – a declarat candidatul USL pentru Primăria Satu Mare, Dorel Coica.

 

El a subliniat faptul că actualul primar nu a reuşit să aducă nici un leu de la Guvern pentru municipiul Satu Mare în ultimul mandat, spre deosebire de colegul său din Carei, Eugen Kovacs, care a profitat din plin, în folosul careienilor, de faptul că UDMR s-a aflat la guvernare.

 

Coica le-a cerut sătmărenilor să nu-şi irosească voturile pe oameni care „pierd din start”, referindu-se la contracandidatul său din partea PD-L, Nicolae Şuta, îndemnându-i să contracareze astfel votul etnic de care va beneficia, foarte probabil, Iuliu Ilyes.

 

Totodată, a făcut un apel sătmărenilor care doresc să contribuie la promovarea sa în campania electorală să se prezinte la sediul PSD de pe strada Ştefan cel Mare nr.1, unde vor primi gratuit bannere pe care le vor putea afişa pe balcoanele lor.

1079 vizite
Distribuie pe