Locale Altele
Marti, 2 Martie 2021
Marti, 2 Mar 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PNDC şi-a prezentat candidaţii
Florin Răchitan  - Joi, 24 Mai 2012

Cu destulă întârziere, la mijlocul campaniei electorale, Partidul Naţional Democrat Creştin şi-a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Satu Mare. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNDC, Dariu Bör, a insistat pe ideea că aceştia sunt cu toţii independenţi şi sunt personalităţi binecunoscute la Satu Mare.

 

Confirmând această idee, candidatul partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Ciprian Bretan, a declarat că iniţial atât el, cât şi ceilalţi colegi implicaţi în acest proiect politic au vrut să candideze independent, dar fiindcă aşa le-ar fi fost mai greu să fie remarcaţi de alegători, s-au găsit unii pe alţii şi au găsit un partid cu o doctrină creştin-democrată pe care au simţit-o cea mai apropiată de viziunea lor comună şi pe care o consideră cea mai potrivită sătmărenilor de toate etniile şi categoriile sociale.

 

El a recunoscut că nu-şi face iluzii în ceea ce priveşte câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, rolul său fiind acela de „locomotivă” pentru lista de candidaţi ai partidului care ar vrea câte-un loc în forul de conducere al judeţului.

 

Cunoscut mai mult ca manager al echipei României implicată în Raliul Dakar, Szilveszter Zsolt şi-a prezentat pe scurt propriile obiective pe care ar dori să le atingă în cazul în care ar ajunge în Consiliul Local Satu Mare: susţinerea activităţii sportive şi construirea unei săli polivalente, pentru care are deja pregătit proiectul şi ştie şi cum s-ar autofinanţa o asemenea instituţie, cu un management bun.

 

Patronul casei de modă Blody şi preşedinte al Ligii Suporterilor clubului FC Olimpia, Merkli Istvan, a dezvăluit că PNDC este primul partid care l-a căutat şi l-a convins să candideze pentru un loc în Consiliul Local Satu Mare, fără vreun interes ascuns. Principalul său ţel în cazul în care va ajunge acolo va fi să protejeze şi să promoveze întreprinderile mici şi mijlocii.

 

În acest sens, preşedintele Darius Bor a anunţat că unul dintre primele proiecte de hotărâre pe care îl vor propune viitorii consilieri locali ai PNDC se va referi la reducerea impozitelor pe imobile pentru persoane juridice de la 1,5% din valoarea impozabilă a clădirii la 0,5%, cât se percepe în prezent la Cluj. Aceasta ar fi o măsură care ar da o gură de oxigen firmelor mici, care ar prefera să investească aceste sume în dezvoltarea activităţii economice.

 

De asemenea, medicul Mircea Muncean, patronul unei cunoscute clinici private, a afirmat că, în calitate de consilier judeţean, post pentru care candidează, ar vrea să supravegheze asigurarea unor servicii medicale de calitate tuturor sătmărenilor, ceea ce ar presupune atât dezvoltarea sistemului privat de sănătate, cât şi a celui public.

 

În finalul conferinţei de presă, Darius Bor şi Ciprian Bretan, cunoscuţi ca foşti activişti ai Partidului Naţional Liberal, au săgeţi spre „săgeţi” spre actuala conducere a acestei formaţiuni politice, numindu-i pe liderii acesteia „maradonişti” care nu au nimic în comun cu doctrina şi valorile liberale. Aceasta a fost o replică dată preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PNL, Ovidiu Silaghi, care într-o conferinţă de presă anterioară i-a comparat pe cei doi cu lunaticii care se cred Napoleon sau Hitler.

 

„Dacă Silaghi are nevoie de cei 30.000 de liberali care în urmă cu patru ani au refuzat să voteze pe criterii etnice, să ne caute!” – a încheiat Ciprian Bretan.

1070 vizite
Distribuie pe