Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Romii îl susţin pe Coica
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Mai 2012

Reprezentanţii a trei organizaţii ale romilor din Satu Mare au semnat miercuri, la sediul de campanie a Uniunii Social-Liberale, un protocol de colaborare prin care se angajează să-i susţină pe candidaţii acestei formaţiuni politice, Dorel Coica, respectiv Adrian Ştef, pentru funcţiile de primar al municipiului Satu Mare şi preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Pactul a fost semnat de Florin Balog din partea Centrului Creştin al Romilor, de Andrei Danco din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor şi de Ambrozie Gabor din partea Asociaţiei Romilor Gabori din Satu Mare.

 

Aceştia au declarat ziariştilor că pot să mobilizeze, împreună, opt mii de romi în tot judeţul pentru a-i sprijini pe candidaţii USL, ei prezentându-se ca adevăraţii reprezentanţi ai romilor sătmăreni şi prezicând un viitor sumbru pentru preşedintele Partidei Romilor, Horvath Ignacz, care, în opinia lor, nu i-a ajutat deloc niciodată, activând doar pentru a-şi satisface interesele proprii.

 

Prezent la conferinţa de presă, reprezentantul romilor din Sătmărel, Gheorghe Raita, s-a plâns că această comunitate nu a fost băgată în seamă în ultimii opt ani şi l-a provocat pe primarul Iuliu Ilyes să prezinte măcar o singură realizare notabilă pentru locuitorii acestui cartier al oraşului. „Suntem acolo o sută de familii care nu avem curent electric în secolul XXI şi mulţi dintre noi nu avem buletine, dar primarul a uitat complet de noi. Aşa vom uita şi noi de el în 10 iunie. A venit vremea schimbării ” – a anunţat Gheorghe Raita.

 

Candidatul USL la Primărie, Dorel Coica, a amintit de unele puncte din oferta sa electorală, ce se adresează în special categoriilor sociale defavorizate, din care fac parte majoritatea romilor. El a anunţat că intenţionează să construiască locuinţe modulare într-un campus, în care vor putea adăposti familii sărace, chiar gratuit. De asemenea, a anunţat că doreşte să acorde facilităţi firmelor care angajează persoane din categoriile defavorizate şi vrea să garanteze accesul egal al tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie sau situaţia socială, la serviciile publice de sănătate.

 

Coica îl invită pe Ilyes la confruntare pe scena USL

 

Răspunzând din nou invitaţiei contracandidatului său din partea UDMR la o dezbatere televizată, Dorel Coica l-a invitat, la rândul lui, pe Iuliu Ilyes la o dezbatere publică în cadrul întâlnirilor pe care le organizează zilnic în cartiere cu cetăţenii oraşului.

 

„Eu sunt pe drumuri de dimineaţa până seara, la întâlniri cu cetăţenii, dacă vrea confruntare să vină la o asemenea întâlnire, îi asigurăm şi scenă şi toată tehnica necesară pentru o asemenea dezbatere în faţa oamenilor. Îl anunţ şi care este programul întâlnirilor mele cu cetăţenii în următoarele zile, să ştie unde să mă găsească: miercuri, la ora 18, la Şcoala „Mircea Eliade” sau joi, tot la ora 18, în Piaţa Someş” – a declarat Dorel Coica.

 

Beţe în roate în organizarea concertului Mandinga şi Stigma

 

Cu aceeaşi ocazie, Dorel Coica a anunţat că, deşi a semnat deja contractele cu trupele Mandinga şi Stigma pentru un concert pe care USL doreşte să-l organizeze la Satu Mare în data de 6 iunie, Primăria a refuzat să aprobe locaţia pe care au ales-o iniţial, Centrul Nou, pe motiv că acolo se organizează la aceeaşi oră un concert organizat de UDMR.

 

Apoi, USL nu a primit aprobare nici pentru spaţiul din faţa Hotelului Dacia din Centrul Vechi, ceea ce ar fi presupus închiderea circulaţiei în zonă pentru câteva ore.

 

„Cred că domnul primar s-a temut să nu călcăm cele două milioane de panseluţe plantate în parcul central. Ţin să-l anunţ că sătmărenii sunt destul de civilizaţi încât să nu calce panseluţele firmei mamă, iar noi ne vom căuta altă locaţie pentru concert” – a declarat Dorel Coica.

1455 vizite
Distribuie pe